SDP BiH predstavio svog kandidata iz RS

Vojin Mijatović kandidat za člana Predsjedništva BiH, računa na 500.000 građana u dijaspori: 'Završimo s retrogradnim politikama Dodika'

Front10.06.22, 15:16h

Vojin Mijatović kandidat za člana Predsjedništva BiH, računa na 500.000 građana u dijaspori: 'Završimo s retrogradnim politikama Dodika'
Vrijeme je, kako kaže Mijatović, da se gradi bosanskohercegovački identitet na čemu u SDP-u aktivno rade

 

 

Vojin Mijatović, zvanično je kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Danas je održao press konferenciju na kojoj je kazao da je SDP njegovom kandidaturom i Denisa Bećirevića zapravo pokazao da je multietnička stranka.

 

“Sa kandidaturom mog druga Denisa Bećirovića u entitetu Federacija BiH i mojom kandidaturom u entitetu Republika Srpska, realno jedini pokazujemo da je građanska, multietnička u konačnici normalna evropska BiH moguća”, kazao je Mijatović.

 

Također, Mijatović računa na 500 hiljada građana koji su u dijaspori a dolaze sa prostora RS i pozvao ih je da se prijave za glasanje putem pošte ili u DKP-ima te da njegova kandidatura ne pomaže kandidaturi Milorada Dodika.

 

“Sa ovom kandidaturom pravim javni poziv, apel, molbu do 19. jula traje registracija za glasanje iz inostranstva u odsustvu, evo prilike da završimo sa retrogradnim politikama Milorada Dodika i SNSD-a”, naveo je Mijatović.

 

Vrijeme je, kako kaže Mijatović, da se gradi bosanskohercegovački identitet na čemu u SDP-u aktivno rade.

 

Obratio se narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću narodnom poslovicom “što je gušter manji, to je veća želja da postane krokodil”. Također, kako je poručio “dežurni filozofi iz RS imali su priliku da pobjede Dodika, a on ih svaki put pobijedi odnosno devastira ih”.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!