Marinko Čavara na crnoj listi

Klub HDZ BiH - HNS o sankcijama predsjedniku Federacije: 'Nevjerojatno i apsurdno'

Front08.06.22, 16:42h

Klub HDZ BiH - HNS o sankcijama predsjedniku Federacije: 'Nevjerojatno i apsurdno'
Vješta manipulacija da Hrvati nisu čuvari Daytona već rušitelji, što je stav probošnjačke politike pod plaštom borbe za građansku državu, dovodi do daljnjeg preglasavanja i majoriziranja Hrvata, smatraju u HDZ-u BiH i HNS-u

 

 

Klub HDZ BiH - HNS  u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH smatra nevjerojatnim i apsurdnim objavljenu informaciju da je predsjednik Federacije BiH, gosp. Marinko Čavara stavljen na crnu listu Ministarstva financija SAD-a.

 

- Obrazloženje dano u priopćenju da predsjednik Federacije BiH narušava Ustav tj. Daytonski mirovni sporazum jeste ništa drugo nego apsurd. Svi međunarodni predstavnici u BIH upoznati su sa stanjem i nemogućnosti formiranja nove izvršne vlasti nakon izbora 2018. godine, a sve to ima za posljedicu i neimenovanje sudaca Ustavnog suda Federacije BiH, a razlog toga je nepostojanja političkog dogovora unutar Federaciji BiH. Klub HDZ BiH - HNS već duže vrijeme predlaže pokretanje svih formalno-pravnih i zakonskih procedura pri formiranju nove Vlade, koju SDA odbija, jer nema većinu u Klubu SDA, a kontinuirano radi pritisak na predsjednika Federacije BiH. 

 

Kvazi-državni odnosno bošnjački nacionalizam koji buja u proteklom razdoblju, te svakom prigodom daje do znanja kako želi stvoriti trenutačno od Federacije BIH, a dugoročno od BIH, isključivo državu bošnjačkog naroda, gdje Hrvat ne može biti ravnatelj Federalne uprave policije, nije apsurd, već stvarna realnost bošnjačke politike i svjetonazora. Nepostojanje političkog dogovora u Federaciji BiH jest ključan čimbenik svih odnosa unutar Federacije BIH, a iskreno političko protivljenje implemenatciji presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH dolazi samo od predstavnika većinskog bošnjačkog naroda.

 

Unitarističke, tzv. probošnjačke političke snage u 2022. godini odbijaju sve dogovore o budućnosti i napretku ove zemlje i to uz nazočnost međunarodnih predstavnika na svim održanim sastancima. Stoga legitimni predstavnici hrvatskog naroda u težnji za pravdom, demokracijom, suživotom, rade i provode politiku stabilnosti Federacije BiH i BiH. Svaka politička aktivnost usmjerena u tom pravcu za dobrobit sva tri naroda i građana u BiH jeste borba i političko djelovanje usmjereno ka jačanju i poštivanju Washingtonskog i Daytonskog mirovnog sporazuma, na kojima se temelje Ustav Federacije BiH i BiH.  

 

Vješta manipulacija da Hrvati nisu čuvari Daytona već rušitelji, što je stav probošnjačke politike pod plaštom borbe za građansku državu, dovodi do daljnjeg preglasavanja i majoriziranja Hrvata. Krajnji cilj takve politike je potpuno preuzimanje zakonadavne i izvršne vlasti i izbacivanje Hrvata kao konstitutivnog naroda iz svih političkih procesa.
Klub HDZ BIH – HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BIH smatra kako  predsjednik Federacije BiH i zastupnik te politika koju zastupa i provodi  jeste čuvar Ustava Federacije BiH i BiH.

 

Stoga će HDZ BiH – HNS  i u budućnosti, kontinuirano, neumoljivo i snažno se zalagati za potpuno poštivanje Ustava, Daytonsku i Washingtonsku Bosnu i Hercegovinu, domovinu Hrvata kao konstitutivnog naroda, te se nećemo umoriti nego biti i ostati čuvari cjelovitosti i neovisnosti Bosne i Hercegovine. Svojom unitarističkom politikom Bošnjaci izravno štete svim konstitutivnim narodima i ostalima, te dovode u pitanje njihovu opstojnost  koja izravno prijeti cijelovitosti i opstojnosti Bosne i Hercegovine. 

 

Stoga, mi kao Klub HDZ BiH - HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH stojimo uz hrvatskog političara gosp. Marinka Čavaru, predsjednika Federacije koji je istinski branitelj i zaštitnik Ustava F BiH i BiH te na izlobiranu Odluku o stavljanju njegovog imena pod sankcije i na crnu listu Ministarstva financija SAD gledamo sa velikim čuđenjem, nepovjerenjem, te isto definiramo kao jedan od najvećih političkih apsurda američke administracije - stoji u reakciji Kluba HDZ BiH - HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još