FOTO/ NAKON LAVINE KOMENTARA

Sada već sasvim liči: Kako vam izgleda novi mural Jovanu Divjaku? 'Svjesni smo reakcija naših sugrađana...'

Kultura05.06.22, 13:21h

Sada već sasvim liči: Kako vam izgleda novi mural Jovanu Divjaku? 'Svjesni smo reakcija naših sugrađana...'
Ovo je još jedna od aktivnosti koje provodi udruženje, sa ciljem očuvanja sjećanja na svog osnivača. Udruženje je promijenilo svoje ime u „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“

 

 

 

Na vanjskoj fasadi Dječije kuće na Grbavici u Sarajevu danas je završen mural koji predstavlja Jovana Divjaka, osnivača Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“.
 

 

Ovo je još jedna od aktivnosti koje provodi udruženje, sa ciljem očuvanja sjećanja na svog osnivača. Udruženje je promijenilo svoje ime u „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“.
 

Jovan je vjerovao da je ključ budućnosti Bosne i Hercegovine u mladim ljudima i njihovom obrazovanju. Zbog toga, mural predstavlja Jovana kao osobu, koji je posljednjih 27 godina svog života posvetio djeci Bosne i Hercegovine obezbjeđujući stipendije i pružajući moralnu podršku za nekoliko hiljada djece i mladih ljudi.
 

Zahvaljujemo se autorima murala, timu „Obojene klape“, Općini Novo Sarajevo i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na saglasnosti oslikavanja murala na „Dječijoj kući“, a posebno se zahvaljujemo Grafičar promet doo i Farb-ex doo (CAPAROL) koji su podržali izradu murala.

 

mural-jovan-divjak
Prvobitni izgled murala Jovanu Divjaku (gore) i nakon korekcije (dole)
jovan-divjak-mural-popravljen-2

 

Svjesni smo reakcija naših sugrađana koje su se pojavile za vrijeme izrade murala, što nam daje nadu da će nam se sa istim ili većim interesovanjem pridružiti u ispunjavanju osnovnog cilja Udruženja: stipendiranje što većeg broja djece i mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“

 

Informacije o načinu doniranja i podrške školovanju djece i mladih možete naći na ovom linku.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još