IME DOBRO POZNATO JAVNOSTI

Šuška se sve glasnije: Ko je 'važni investitor' koji sprema veliku investiciju na Trebeviću?

Biznis Klub04.06.22, 15:12h

Šuška se sve glasnije: Ko je 'važni investitor' koji sprema veliku investiciju na Trebeviću?
Indiktivna činjenica da načelnik Bojo Gašanović sada govori o važnom investitoru “o kome se već govorilo u javnosti”

 

 

 


Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kazao je da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa “važnim investitorima, koji su  ranije pominjani u javnosti, o izgradnji novog turističkog kompleksa na ovom lokalitetu”.


Prema njegovim riječima, “investitor o kome se već govorilo u javnosti planirao je izgradnju dva hotela površine oko 15.000 metara kvadratnih sa pratećim sadržajima” na Trebeviću.


Projektom je, kako je naveo, predviđena izgradnja vještačkog jezera, sankališta, dječijeg skijališta.


Gašanović nije konrektno rekao na kojeg investitora misli. No, zanimljivo je da se kao investitor projekta, ovakvog kako ga je opisao Gašanović, spominjala pjevačica Lepa Brena, piše BiznisInfo.


Mediji su u januaru pisali da ona na širem području Brusa planira graditi skijalište i hotel. Pjevačica je to tada kratko negirala, ali nije iznosila više detalja.


Vijest je tada odjeknula u javnosti i prenijeli su je svi mediji.


Stoga je indiktivna činjenica da Gašanović sada govori o važnom investitoru “o kome se već govorilo u javnosti”. Stoga se ostaje da se vidi da li Lepa Brena, direktno ili preko nekih članova porodice, ipak ima namjeru investirati na sarajevskoj planini.


Inače, dodao je da bi u okviru tog projekta trebao biti izgrađena izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala  drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području.


Gašanović je dodao da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još