Pripadnici MUP-a KS osiguravaju lokalitet

Dojava o bombi i u zgradi CIK-a, sjednica otkazana

Hronika02.06.22, 10:40h

Dojava o bombi i u zgradi CIK-a, sjednica otkazana
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo osiguravaju lokalitet na kojem se nalazi objekat na koji se odnosi zaprimljena dojava, dok će policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije, obaviti KDZ pregled objekta i potom uviđaj pod nadzorom nadležnog tužilaštva, saopćeno je iz MUP KS

 

 

Nakon dojave o postavljenoj bombi u UKC RS Banja Luka i zgradi Opštinskog/Kantonalnog suda u Sarajevu, i u još jednoj instituciji prijavljena je postavljena eksplozivna naprava. Riječ je o zgradi Centralne izborne komisije u ulici Danijela Ozme u Sarajevu.

 

"Danas, u 9.30h, policija Kantona Sarajevo je obaviještena od strane dežurnog u Operativnom centru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH da su isti zaprimili dojavu da je putem e-maila na adresu Centralne izborne komisije zaprimljena dojava o prijetnji eksplozivnom napravom u zgradi pomenute institucije. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo osiguravaju lokalitet na kojem se nalazi objekat na koji se odnosi zaprimljena dojava, dok će policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije, obaviti KDZ pregled objekta i potom uviđaj pod nadzorom nadležnog tužilaštva", saopćeno je iz MUP KS. 

 

(Nap.ba, DEPO POPRTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!