Holivudski glumac pobijedio na sudu

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 miliona dolara!

Showbizz02.06.22, 09:21h

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard: Mora mu platiti 15 miliona dolara!
Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015.

 

 

 

Sud u Virginiji odlučio je u srijedu da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa zbog čega mu je dužna na ime odštete platiti 15 miliona dolara, dok on njoj treba platiti dva miliona jer je sud uvažio i neke elemente njene protutužbe.

 

Depp (58), zvijezda "Pirata s Kariba", tužio je Heard za 50 miliona dolara i tvrdio da ga je oklevetala kada se nazvala "javnom osobom koja predstavlja porodično nasilje".

 

Heard (36) je uložila protutužbu za 100 miliona, rekavši da ju je Depp okaljao kada je njegov advokat njene optužbe nazvao "prevarom".

 

Depp je nijekao da je udario Heard ili bilo koju drugu ženu i tvrdio da je ona ta koja je bila nasilna u njihovom odnosu.

 

Sud je presudio i u korist Heard u nekim dijelovima njene protutužbe protiv Deppa zaključivši da je i on oklevetao bivšu suprugu, te joj je dodijelio odštetu od 2 miliona dolara.

 

Tokom šestotjednog suđenja javnost je mogla pratiti detaljna svjedočenja i dobiti uvid u eksplicitne dokaze o turbulentnom odnosu holivudskog para.

 

Depp i Heard vjenčali su se u februaru 2015. Razvod je okončan oko dvije godine kasnije.

 

U središtu pravnog procesa bio je tekst iz decembra 2018. koji je napisala Heard za Washington Post u kojem je govorila o porodičnom nasilju.

 

U članku se nije navodilo ime Johnnyja Deppa ali njegovi su advokati rekli da je bilo jasno da se Heard referirala na njega.

 

Tokom šest sedmica svjedočenja, advokati su kazali da je ona govorila istinu i da joj pravo daje prvi amandman američkog Ustava koji se tiče slobode govora.

 

Porota je mogla čuti snimke njihovih svađa i pogledati fotografije Deppovog okrvavljenog prsta. Do toga je došlo, kazao je glumac, kada je Heard na njega bacila bocu votke 2015.

 

Ona je to nijekala i rekla da se samo branila od njegovog seksualnog napada.

 

Nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, Depp je rekao da su ga tužbe bivše supruge koštale "svega". Novi "Pirati" su na čekanju, a Depp je zamijenjen u franšizi "Fantastične zvijeri".

 

Depp je prije manje od dvije godine izgubio spor protiv Suna, britanskog tabloida koji je za njega rekao da "mlati suprugu". Sudac londonskog Visokog suda presudio je da je on u više navrata napao Heard.

 

Deppa presuda vratila u život, Heard slomljena

 

Depp je istaknuo da ga je presuda vratila u život.

 

"Nakon šest godina, sud me vratio u život. Doista sam dirnut", rekao je u jednoj od objava na Instagramu.

 

Heard je u saopćenju rekla da je slomljena presudom i izrazila "neizrecivo razočaranje".

 

"Slomljena sam činjenicom da brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suoči s daleko većom moći, utjecajem i nadmoćnošću mog bivšeg muža", poručila je odmah nakon što je pročitana presuda.

 

"Dodatno sam razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. To stavlja pod znak pitanja ideju da nasilje prema ženama treba biti ozbiljno shvaćeno", rekla je.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!