VIDEO/ NOVA NAGAĐANJA O ZDRAVLJU PREDSJEDNIKA RUSIJE

Šta se događa s Putinom? Trese mu se ruka, vrti nogama, pravi grimase... Porede ga s notornom snimkom Hitlera!

Hronika28.05.22, 21:12h

Šta se događa s Putinom? Trese mu se ruka, vrti nogama, pravi grimase... Porede ga s notornom snimkom Hitlera!
Jesu li špekulacije o tome da je Putin teško, čak i terminalno bolestan obična naklapanja vođena senzacionalizmom i onim što se na engleskom zove "wishful thinking" (zaključivanje vođeno željom da je zaista tako)? Ili u glasinama ipak ima istine?

 

 

 


Ruski predsjednik Vladimir Putin nije dobro, tvrdnja je koja se sve češće javlja u svjetskim medijima. Izdaleka mu se postavljaju razne dijagnoze na temelju snimki na kojima izgleda loše i ponaša se čudno ili prema nepotvrđenim glasinama o njegovom zdravstvenom stanju koje Kremlj očekivano poriče.

 


Ovo je u neku ruku nastavak već ustaljenog trenda - sjetimo se da su se na sličan način razne dijagnoze postavljale bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, uglavnom iz domene psihijatrije i neurologije, a potom je uslijedilo slično dijagnosticiranje stanja Trumpovog nasljednika Joea Bidena, piše Index.hr.

 

No jesu li špekulacije o tome da je Putin teško, čak i terminalno bolestan obična naklapanja vođena senzacionalizmom i onim što se na engleskom zove "wishful thinking" (zaključivanje vođeno željom da je zaista tako)? Ili u glasinama ipak ima istine? Evo što smo od početka invazije koju je Putin pokrenuo protiv Ukrajine prije tri mjeseca, pod smiješno neuvjerljivim opravdanjima, mogli vidjeti i čuti na tu temu.

 

Ruski predsjednik je 21. travnja, na teatralnom sastanku sa svojim odanim ministrom obrane Sergejem Šojguom, izdao naredbu da se otkaže planirani napad na golemu čeličanu Azovstal u Mariupolju, koju su tada još držali ukrajinski branitelji, te da se umjesto toga blokira ovu posljednju ukrajinsku utvrdu - iz koje su branitelji nedavno izašli i predali se - tako da "ni muha ne može proći".


Grčevito držanje za stol rukom koja mu se na drugoj snimci trese


Ruske snage očito se nisu držale ove naredbe, nego su nastavile silovito napadati Azovstal. No jednaku pažnju kao Putinove riječi izazvala je njegova pojava. Na snimci se jasno vidjelo da je Putin pogrbljen, utonuo u stolicu i da se grčevito drži za stolić desnom rukom.

 

vladimir-putin


Sastanak je trajao dvanaest minuta, a Putin, prema snimci, ni u jednom trenutku nije odvojio desnu ruku od ruba stola. Ni to možda ne bi bilo toliko neobično - moglo bi se, recimo, pripisati očitoj i razumljivoj nervozi ruskog diktatora zbog rata koji ne ide onako kako je očekivao - da se ranije nije pojavila snimka sa sastanka s bjeloruskim predsjednikom i vjerojatno najodanijim saveznikom Aleksandrom Lukašenkom, na kojoj se čini da mu se ista ta ruka nekontrolirano trese.


Snimka je loše kvalitete i izgleda kao da je izrezana iz snimke sastanka koju je ruska televizija objavila, ali ne čini se da je montirana. Osim toga, i na službenoj snimki susreta upada u oči kako Putin nemirno lupka i vrti nogama.

 

 
 
Ne znamo radi li se o simptomu bolesti, ali ipak valja napomenuti da je takozvani sindrom nemirnih nogu relativno čest neurološki poremećaj koji može biti posljedica Parkinsonove bolesti.


Daily Mail je Putinovo podrhtavanje ruke čak usporedio s notornom snimkom nacističkog diktatora Adolfa Hitlera s kraja Drugog svjetskog rata, kad je uzaludno pokušavao iza leđa sakriti lijevu ruku koja mu se nekontrolirano tresla dok je odlikovao pripadnike Hitlerove mladeži koji su branili Berlin u posljednjim danima rata prije kapitulacije, o čemu više možete čitati ovdje.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još