DETALJI RAZGOVORA U DAVOSU

'Ja ne znam šta život donosi': Vučić otkrio da li Srbija uvodi sankcije Rusiji

Front25.05.22, 21:26h

'Ja ne znam šta život donosi': Vučić otkrio da li Srbija uvodi sankcije Rusiji
Oni govore šta je njihova ideja i šta oni očekuju, a šta će da traže, to je... Kako da dođu i kažu – ajde uvedi sankcije ili lijepo izađi napolje - govori Vučić šta su tražili od njega

 

 


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je detalje razgovora na Svjetskom ekonomskom forumu.


Kako je rekao, glavna tema skupa u Davosu ipak je bila Ukrajina, a na pitanje da li je primijetio u susretima sa svjetskim liderima da mu zamijeraju dobre odnose Srbije i Rusije, Vučić kaže da mu svi zamijeraju.


Govoreći o tome šta su tražili od njega, Vučić kaže da znaju da to ne ide tako lako.


- Oni govore šta je njihova ideja i šta oni očekuju, a šta će da traže, to je... Kako da dođu i kažu – ajde uvedi sankcije ili lijepo izađi napolje. Kako da to traže? Ne ide to baš tako. To je moglo dok Srbija nije bila država - kaže Vučić.


Na pitanje postoji li mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da za sada ne postoji takva mogućnost.


- Šta će biti u budućnosti, ja ne znam šta život donosi i kako će sve da izgleda. Ja nisam od onih koji se zaklinje pa ne ispuni nešto, ja više volim da se ne zaklinjem, a da uradim nešto. Uvijek je taj pristup bio mnogo bolji i uvijek sam tom pristupu mnogo više vjerovao nego onima koji se kunu u sve na svijetu, treći dan znam da će da urade drugačije - navodi Vučić, prenosi B92.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još