'kao da se svete'

Šta je uzrok sukoba Usame i Elme Zukorlić? Ona tvrdi: 'Ovakav odnos prema meni muftija nikom ne bi oprostio!'

ŽENA iN25.05.22, 10:59h

Šta je uzrok sukoba Usame i Elme Zukorlić? Ona tvrdi: 'Ovakav odnos prema meni muftija nikom ne bi oprostio!'
Imam osjećaj da zbog svega što za života nisu mogli njemu da kažu ili urade, sada žele da se osvete, napadajući mene kao nekog ko mu je tokom života bio najbliži - kaže Elma Elfić Zukorlić

 

 

 


- Rekli su nam da rezultate obdukcije možemo očekivati najranije mjesec dana od ekshumacije i obdukcije. Shodno tome rezultate očekujemo u narednih 15 dana - poručila je u razgovoru za beogradski list "Alo!" Elma Elfić Zukorlić, druga supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića.


Na pitanje novinara kakvi su njeni dalji koraci ako se utvrdi da uzrok smrti nije bio srčani udar, ona je dogovorila:


- U slučaju da se utvrdi da nije bio srčani udar i da je otrovan, koraci su veoma jasni, tragat ćemo za počiniocem i istinom. Međutim, otvara se jedno novo pitanje: šta ako je umro od posljedica srčanog udara, kao što smo mislili na dan njegove smrti s obzirom na anamnezu njegove bolesti. Kako ćemo se suočiti sa činjenicom i objasniti prvenstveno njegovoj majci, pa suprugama, djeci, posebno maloljetnoj, da je zbog nekih paušalnih nalaza, do kojih su došle neke laboratorije, a na osnovu uzoraka uzetih ne znamo kako, od nepoznatih “prisebnih“ lica u tom trenutku, koja nisu zaustavila ukop i zahtijevala obdukciju na dan dženaze, već su nas s ovim suočili i obavijestili nakon završenih izbora, tj. šest mjeseci nakon njegove smrti.


Tu se otvaraju i pitanja: Zašto su toliko čekali? Šta ćemo s osjećanjima naroda, posebno Bošnjaka, u zemlji i širom svijeta, koji su ovu vijest veoma teško prihvatili? Šta će raditi osobe s društvenih mreža koje su na sebe preuzele breme i odgovornost da pišu “scenarija“, kreiraju teorije zavjere, i prave razdor, prvenstveno unutar porodice, pa među prijateljima i saradnicima, te utiču na kvarenje odnosa među narodima ove zemlje. Najgore od svega jeste sama činjenica da je naš rahmetli muftija otkopan, obduciran, i nakon šest mjeseci od svoje smrti sahranjen na novo grobno mjesto. Moja djeca i ja na sve te procese nismo imali uticaj, sve je urađeno bez konzultacija s nama, i dovedeni smo pred svršen čin, kao što je i slučaj sa premještanjem grobnog mjesta, što u konačnici meni i mojoj djeci stvara olakšanje ovog i budućeg svijeta.


Pritisak koji mi se nameće od muftijine smrti je zaista velik i nepravedan, kao da mi nije dovoljna sama njegova smrt i gubitak, koju svako od nas proživljava na svoj način. Imam osjećaj da zbog svega što za života nisu mogli njemu da kažu ili urade, sada žele da se osvete, napadajući mene kao nekog ko mu je tokom života bio najbliži. Zahvaljujem se Bogu dragom na snazi i energiji koju mi je dao, pa se vrlo brzo umijem obnoviti i ustati jer znam da je istina na mojoj strani.


Na pitanje novinara da li je u međuvremenu razgovarala s Usamom Zukorlićem, prvim sinom rahmetli muftije, da li je prevazišla sukobe koji je imala, Elma je odgovorila:


- Mi direktne sukobe nikada nismo imali, osim što on nije spriječio orkestrirane napade svojih najbližih političkih i privatnih saradnika da me neosnovano, primitivno, bjesomučno napadaju putem društvenih mreža i portala bliskih njemu, dok je na svojim ličnim profilima pozivao na poštovanje. Mislim da ovakav odnos prema meni i djeci rahmetli muftija nikom ne bi oprostio, ma od koga dolazio. Oni koji su ga znali, znaju to dobro.

 

(The Bosnia Times/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još