U toku pregled škola

Iz Ministarstva se oglasili o bombama: Direktori će donijeti odluku o režimu nastave za današnji dan

Hronika25.05.22, 10:28h

Iz Ministarstva se oglasili o bombama: Direktori će donijeti odluku o režimu nastave za današnji dan
Povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13:00 sati je zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića

 

 

 

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo oglasili su se povodom dojava u navodno postavljenim bombama u osnovnim školama KS.

 

“Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi sa dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije. Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica”, saopštavaju iz Ministarstva.

 

Povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13:00 sati je zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!