slijedi ispitivanje

Tri osobe uhapšene u akciji 'Storage' predate Tužilaštvu BiH

Hronika24.05.22, 09:31h

Tri osobe uhapšene u akciji 'Storage' predate Tužilaštvu BiH
Osumnjičeni koji su lišeni slobode, povezani su sa narko-skupinom koja djeluje na području Prijedora i okoline, a dovodi se u vezu sa osumnjičenim Railić Daliborom, koji se nalazi u pritvoru

 

 

 

Policijski službenici MUP-a RS jutros su predali tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, trojicu osumnjičenih u okviru nastavka operativne akcije “Storage”, u borbi protiv organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više krivičnih djela.

 

Osumnjičeni koji su lišeni slobode, povezani su sa narko-skupinom koja djeluje na području Prijedora i okoline, a dovodi se u vezu sa osumnjičenim Railić Daliborom, koji se nalazi u pritvoru.

 

Pripadnici te organizovane grupe, sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narkokriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

 

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!