šire se

U Sloveniji zabilježen prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama? Muškarac se vratio iz inozemstva...

Hronika24.05.22, 09:20h

U Sloveniji zabilježen prvi slučaj zaraze majmunskim boginjama? Muškarac se vratio iz inozemstva...
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), slučajevi majmunskih boginja u tjednu od 13. do 21. svibnja otkriveni su u Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama

 

 

 

U Sloveniji je navodno zabilježen prvi slučaj sumnje na infekciju majmunskim boginjama kod muškarca koji se u zemlju vratio iz inozemstva, navode u utorak slovenski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

 

Kako prenosi list "Slovenske novice", sumnja na tu bolest provjerava se u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju i trebala bi uskoro biti potvrđena ili odbačena, a navodno oboljeli muškarac nije hospitaliziran, što ukazuje da se radi o blažem obliku bolesti.

 

Spomenuti institut navodnu sumnju na majmunske boginje nije još potvrdio, a o slučaju još nije službeno obaviješten niti Institut za javno zdravlje (NIJZ), prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), slučajevi majmunskih boginja u tjednu od 13. do 21. svibnja otkriveni su u Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još