šarolika sedmica

Stiže više padavina: Narednih dana u BiH nestabilno vrijeme, oblačno s kišom i grmljavinom, a temperature...

Hronika24.05.22, 07:59h

Stiže više padavina: Narednih dana u BiH nestabilno vrijeme, oblačno s kišom i grmljavinom, a temperature...
I ova sedmica bit će bogata meteorološkim elementima

 

 

 

Na prostoru Bosne i Hercegovine vrijeme je proteklih dana bilo promjenjivo. Preovladavalo je pretežno sunčano, mjestimično i oblačno, uz ponegdje slabu kišu.

 

I ova sedmica bit će bogata meteorološkim elementima. Prije podne preovladavat će uglavnom umjereno oblačno i sunčano. U drugom dijelu dana u većem dijelu zemlje kiša, uglavnom u obliku lokalnih pljuskova, koju može pratiti i grmljavina, i to naručito u centralnim i sjevernim krajevima BiH.

 

Na jugu se očekuje suho vrijeme, uz više sunčanih intervala. Puhat će slab do umjeren vjetar južnog smjera, koji će uvjetovati nadprosječne temperature zraka.


 
Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, na jugu zemlje do 22°C. Najviše dnevne temperature između 26 i 32, mjestimično na jugu i krajnjem sjeveru do 34 stepena.

 

Nestabilno vrijeme sa kišom i kraćim pljuskovima očekuju se i početkom narednog mjeseca. Na jugu zemlje uslovi za pojavu kiše bit će slabi, tako da će ona prema raspoloživim podacima izostati. Temperature zraka u laganom padu.

 

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10°C i 15°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 22 i 27 stepena u Bosni, do 30 u Hercegovini, saopćeno je iz Federanog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!