FOTO/ Prema pisanju 'Kurira'

Šok u Novom Pazaru: Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasljedstvo?! Evo ko je ona

Hronika23.05.22, 09:24h

Šok  u Novom Pazaru: Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasljedstvo?! Evo ko je ona
Odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti

 

 

 

Pokojni muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva, nezvanično saznaje beogradski Kurir.

 

- Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine pokojnog muftije.

 

belkisa-crnovrsanin-muamer-zukorlic

 

Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika - kaže izvor Kurira iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

 

- Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit' je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit' su imali djece, pa nema šta da traži u ostavinskoj diobi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno - u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila - kaže Kurirov sagovornik.

 

belkisa-crnovrsanin

 

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a takođe i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres.

 

belkisa-crnovrsanin-1

 

Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i "mercedes S 320" od 85.000 eura, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosječna.

 

- Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku sa Umejom. Takođe, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je poslije Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame - kaže Kurirov izvor.

 

elma-elfic-zukorlic-septembar2021

 

Podsjetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvoro djece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, takođe, ima četvoro nasljednika. U ovu već komplikovanu priču punu skandala, koja je poslije muftijine iznenadne smrti 6. novembra 2021. prerasla u pravu sagu zabiberenu sukobom Usamea s maćehom Elmom, umiješala se i Belkisa dodajući primjese sapunice. I slučaj sad dobija obrise turske serije...

 

KO JE BELKISA CRNOVRŠANIN:

 

- rođena 1991. u Novom Pazaru

 

- potiče iz starogradske porodice

 

- nakon OŠ "Stefan Nemanja" završila srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Novom Pazaru

 

- od 2010. do 2014. studirala, a zatim i diplomirala kao pedagog-vaspitač na univerzitetu u Novom Pazaru

 

- nakon osnovnih studija upisala master studije na istom departmanu

 

- od pete godine do kraja osnovne škole pohađala mekteb u Melajskoj džamiji u Novom Pazaru

 

- nakon završetka četvrtog stepena vjerske pouke, položila učenje Kur'ana na arapskom jeziku pred komisijom Mešihata islamske zajednice u Srbiji

 

* podaci iz teksta Revije Sandžak iz 2017.

 

BELKISA BJEŽI OD KURIRA

 

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s Belkisom posredstvom broja telefona, za koji je novinarima iz nekoliko izvora potvrđeno da je njen važeći. Međutim, mlađa ženska osoba, koja se javila, poslije našeg predstavljanja da smo iz Kurira tvrdila je da je u pitanju pogrešan broj. Interesantno, poslije tog poziva Belkisa je na svom Instagram nalogu, koji je inače zaključan, promijenila naslovnu fotografiju tako da joj se više ne vidi lice, već figura s leđa.

 

VEZANI TEKST: Luksuz po šerijatu: Muamer Zukorlić voza BMW, ima dvije supruge, a ljubi 18 godina mlađu novinarku Belkisu...

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 137

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još