masovni sukob

Haos nakon derbija: Torcidaši se potukli s policijom na autocesti kod Zagreba. Bilo je pucnjave, ima ranjenih

Hronika22.05.22, 09:53h

Haos nakon derbija: Torcidaši se potukli s policijom na autocesti kod Zagreba. Bilo je pucnjave, ima ranjenih
Kako piše hrvatska policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je povrijeđeno

 

 

 

Nakon derbija između Dinama i Hajduka koji je odigran u Zagrebu, sinoć je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

 

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je učestvovalo više stotina osoba. Kako piše hrvatska policija, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Desetak policajaca je povrijeđeno.

 

Oglasila se i policija o ogromnim neredima na autocesti. Policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni pucati. Iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

 

“Dana 21. maja oko 21:35 sati, tokom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, javila je policija u priopćenju.



Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

 

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

 

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerovatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike te je povrijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, stoji u saopćenju.

 

“Pri stavljanju događaja pod nadzor, saobraćaj je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u toku”, zaključila je policija.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još