u više gradova

Šta se to dešava?! Dojave o eksplozivnim napravama u 134 škole u Srbiji

Hronika20.05.22, 10:07h

Šta se to dešava?! Dojave o eksplozivnim napravama u 134 škole u Srbiji
U cilju sigurnosti učenika iz škola su obavijestili MUP, pa su pripadnici MUP-a trenutačno u spomenutim školama gdje obavljaju sigurnosni pregled

 

 

 

Srpsko Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja priopćilo je danas da je više osnovnih i srednjih škola u Srbiji dobilo dojave po podmetnutim eksplozivnim napravama.

 

Dojave su stigle na email adrese 134 osnovne i srednje škole na teritoriju Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.

 

U cilju sigurnosti učenika iz škola su obavijestili MUP, pa su pripadnici MUP-a trenutačno u spomenutim školama gdje obavljaju sigurnosni pregled.

 

Nastava će se u tim školama odvijati onilne, a učenici će biti vraćeni u klupe nakon potvrde da su zadovoljeni sigurnosni uvjeti za pohađanje nastave, prenosi Radiotelevizija Srbije.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!