Tragičan kraj potrage za Splićaninom

Obdukcijom utvrđen tačan uzrok smrti: Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš

Hronika19.05.22, 11:43h

Obdukcijom utvrđen tačan uzrok smrti: Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš
Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a koje se nalazi nizvodno od Velikog ratnog ostrva, otoka na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljito pretraživano

 

 

 

12:39 - Na institutu za sudsku medicinu u Beogradu prije je nekih pola sata završila je obdukcija tijela muškarca koji je jučer pronađen u Dunavu i za kojeg se smatra da je gotovo sigurno riječ o Mateju Perišu.

 

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti utapanje. Rezultati DNK analize još uvijek nisu poznati, dok će rezultati toksikološke analize biti poznati za otprilike tri sedmice, javlja reporter Jutarnjeg Nikola Patković iz Beograda.

 

11:43 - Mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu je Matej Periš. Kako piše Telegraf, DNK analiza je dokazala da se radi o Mateju Perišu.


Njegovo tijelo izvukli su mornari jučer ujutro oko 9:30 sati. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a koje se nalazi nizvodno od Velikog ratnog ostrva, otoka na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljito pretraživano.


DNK analiza je rađena po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.


Tijelo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.


"Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto odjeven kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut tijelom prema dolje", rekao je Zelenović.


Tijelo je pronađeno četiri i pol mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći s 30. na 31. decembra. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.


Nakon toga krenula je velika potraga, srpska policija sedmicama je pregledavala Savu i Dunav.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook