SEBIJA IZETBEGOVIĆ PRISJETILA SE SUSRETA SA IVICOM OSIMOM

Dragi čovjek. Bosanac. Sarajlija. Željovac... Vratilo me u djetinjstvo i na Grbavicu, kad se rukovao sa nas desetak djece...

Hronika16.05.22, 10:20h

Dragi čovjek. Bosanac. Sarajlija. Željovac... Vratilo me u djetinjstvo i na Grbavicu, kad se rukovao sa nas desetak djece...
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu objavila je nekoliko riječi na svom Facebook profilu, kao posljednji ispraćaj Ivici Osimu, te se prisjetila i jednog detalja iz djetinjstva

 

 

 

 

U 31. kolu Premijer lige danas se na stadionu Grbavica sastaju Željezničar i Rudar, a utakmica će započeti u 19:21 sat, što simbolizira 1921. godinu, kada je osnovan FK Željezničar. Međutim, ovaj utakmica je više od toga i igra se u čast legende ovog kluba, ali i bh. i ex-yu nogometa Ivice Osima.


Komemoracija i sahrana nogometnog virtuoza i velikog ambasadora Bosne i Hercegovine i dalje zaokuplja pažnju medija i javnosti. U subotu, 14. maja, u Sarajevu su se okupili brojni sportski radnici iz cijelog regiona, ali i mnogo šire, kao i predstavnicijavnog i političkog života, a ovdašnjoj javnosti u oči je upalo i da je u prvim redovima, uz poroduicu Ivice Osima, bio bračni par Bakir i Sebija Izetbegović, što je izazvalo i vrlo oprečne komentare, naručito po društvenim mrežama.       


Tim povodom direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu objavila je i nekoliko riječi na svom Facebook profilu, kao posljednji ispraćaj ovom velikom sportisti i čovjeku , te se prisjetila i jednog detalja iz djetinjstva:  


- Danas smo ispratili našeg dragog Ivicu Osima. Komemoracija vrlo emotivna a nimalo patetična, puna lijepih sjećanja i ljubavi  prema Ivici. Kako reče Mehmed Baždarević: Ivica je volio sve a najviše svoju Asimu i djecu. Zvonimir Boban sa govorom koji je istinski opisao Ivicu Osima - duhovit, vrijedan, znalac fudbalski, strog i pravedan, prema svima isti.


Na kraju kratki isječak iz intervjua u kome Ivica govori o ljubavi i povezanosti sa FK Željezničar. Tako dirljivo. Vratilo me u djetinjstvo i na Grbavicu  kad se rukovao sa nas desetak djece koji smo došli da ga vidimo. Dragi čovjek. Bosanac. Sarajlija. Željovac. Lahka mu zemlja bosanska - napisala je Sebija Izetbegović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još