Zastupnica u Skupštini ZDK na Facebooku

Sanja Renić napustila Našu stranku: 'Nisam dobila podršku stranke u borbi protiv korupcije'

Front13.05.22, 18:05h

Sanja Renić napustila Našu stranku: 'Nisam dobila podršku stranke u borbi protiv korupcije'
Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide, navela je

 

 

 

Članica Predsjedništva Naše stranke i zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Sanja Renić odlučila je napustiti stranku nezadovoljna dosadašnjim radom.

 

- Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene. Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u Stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke. Odluka koju sam donijela je teška, ali ista je morala biti donesena kao moj lični stav, koji je uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo Srcem. Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim Stranka trenutno ide - napisala je Renić.

 

Smatra da je ZDK duboko ogrezao u korupciji. 

 

- Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir, i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali! Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila - navela je, te dodala:

 

- Nisam dobila od Stranke čije sam boje odvažno nosila. Osjećajući moralnu i političku obavezu da nastavim raditi na stvarima koje sam pokrenula i koje su od velikog značaja za sve nas u ZDK-u, svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude Kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji!

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još