'Ratom u BiH ne treba niko prijetiti'

Nikšić uzvratio Ljubiću: 'Izbora će biti! Ko hoće, neka ih bojkotuje, ali blokirati ih ne može!'

Front07.05.22, 14:50h

Nikšić uzvratio Ljubiću: 'Izbora će biti! Ko hoće, neka ih bojkotuje, ali blokirati ih ne može!'
Niko nema pravo da suspenduje demokratiju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju i da budu birani kao u svim normalnim demokratskim zemljama - poručio je Nermin Nikšić

 

 

 

 

Ratom u BiH ne treba niko prijetiti, poručio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sa obilježavanja 79. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi i 77. godišnjice Pobjede nad fašizmom, komentarišući izjavu predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića da na BiH u ovom trenutku treba gledati i kao sigurnosni problem.


“Ko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatsvo , gorko sme varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz historiju pokazala da će uvijek opstati i preživjeti.“, dodao je Nikšić, prenosi N1.


Referirajući se i na reakcije koje su uslijedile nakon što je CIK BiH raspisao izbore, Nikšić je kazao kako svako ko se bavi politikom ima pravo da bojkotuje izbore, ali ne i da ih blokira, jer je to krivično dijelo.


“Niko nema pravo da suspenduje demokratiju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju i da budu birani kao u svim normalnim demokratskim zemljama,”, dodao je on.


Na pitanje novinara da li je ipak upitno održavanje izbora budući da je Vijeće ministara BiH dužno osigurati novac, ali da budžet još nije usvojen, Nikšić je kazao kako održavanje izbora nije upitno, jer postoji institucje u BIH, pa i visoki predstavnik, koji mogu proglasiti budžet i osigurati sredstva za izbore.


“Izbora će biti, sredstva će biti osigurana na ovaj ili onaj način, i niko se ne treba uljuljkivati. Vidjeli ste da je već došla i drugačija izjava iz krugova HDZ-a da će oni ipak učestvovati na izborima. Puno je veći rizik njima da ne budu dio vlasti nego bilo kome drugom, jer oni sve što imaju crpe na osnovu toga što su dio vlasti i što blokiraju bilo koju normalnu inicijativu.”, zaključio je lider SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još