Incident ispred osnovne škole

Direktor Gerontološkog centra Mirza Musa udario 11-godišnjaka u školskom dvorištu

Hronika05.05.22, 17:49h

Direktor Gerontološkog centra Mirza Musa udario 11-godišnjaka u školskom dvorištu
Domarka je reagirala i uspjela je dijete odvojiti od nasilnika i uvesti u školski hodnik i zaključati školu do dolaska policije

 

 

 

U petak 29. aprila u školskom dvorištu Osnovne škole Safvet-beg Bašagić u Sarajevu 11-godišnjeg dječaka A.S. fizički je napao roditelj druge učenice Mirza Musa.

 

Musa je na očigled svjedoka, nekoliko roditelja koji su bili pred školom i domarkom uhvatio dječaka za uho vukući ga i galameći, da bi ga u konačnici i ošamario!

 

Domarka je reagirala i uspjela je dijete odvojiti od nasilnika i uvesti u školski hodnik i zaključati školu do dolaska policije. Musa je sve vrijeme galamio i udarao po vratima traumatizirajući dječaka.

 

Otac dječaka Edis Solaković u razgovoru za Patriju rezigniran je činjenicom da je izostala reakcija nadležnih u Vladi KS s obzirom da je Musa i direktor Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar Sarajevo.

 

Na pitanje šta je bio povod ovog napada, Solaković kaže da je između njegovog dječaka i kćerke napadača došlo do neke sitne razmirice.

 

„On nije napao samo moje dijete već i jednog od prosvjetnih radnika. Nisam zadovoljan ni reakcijom policije, napisali su mu prekršajni nalog, ali ja ću ići sa privatnom tužbom protiv Muse“, kazao je Solaković za Patriju.

 

Ne može shvatiti da odrasla osoba fizički napadne dijete koje je prinuđeno potražiti pomoć psihijatra i dječijeg psihologa.

 

„Psiholog je kazao da je moj sin pretrpio veliki šok. Ima strah od odlaska u školu i da će „čiko“ opet doći pred školu, budi se i trza tokom noći“, kazao je.

 

Na pitanje da li ga je Musa pokušao kontaktirati kako bi se izvinio Solaković ističe da nije imao nikakav kontakt sa napadačem.  

 

Nakon napada majka je odvela dječaka u Opću bolnicu kako bi ga pregledali i ustanovili povrede.

 

Ono što i Solakovića iznenađuje je da je izostala reakcija prisutnih roditelja odnosno da niko napadača nije pokušao spriječiti osim domarke koja se snašla i zaključala vrata.

 

Više o imenovanju Mirze Muse na poziciju direktora Gerontološkog centra pročitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 87

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još