Tajna pidžame

Bombastično otkriće njemačkog tužitelja: 'Imamo nove dokaze, sigurni smo da je ubio Madeleine McCann'

Hronika04.05.22, 12:32h

Bombastično otkriće njemačkog tužitelja: 'Imamo nove dokaze, sigurni smo da je ubio Madeleine McCann'
U razgovoru za portugalsku televiziju, tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena

 

 

 

Njemački tužitelj koji vodi istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann otkrio je da su pronađeni 'novi dokazi' koji Nijemca Christiana Bruecknera povezuju s njenom otmicom, prenosi Daily Mail.

 

U razgovoru za portugalsku televiziju, na 15. godišnjicu njenog nestanka iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz, tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena i da je počinitelj upravo Brueckner (45).

 

- Istraga je još uvijek u toku, pronašli smo neke nove činjenice, neke nove dokaze, nisu forenzički dokazi, ali su dokazi, rekao je u intervjuu u emisiji Sabado (subota).

 

christian-b-madeleine-mccann


Njemački tužitelj potom je ponovio tvrdnje iz 2020. godine da je Brueckner, osuđeni silovatelj, odgovoran za njeno ubistvo.

 

- Sigurni smo da je ubio Madeleine McCann. Ne mogu vam dati više detalja u ovom trenutku, rekao je.

 

Britanski tabloid The Sun piše da bi novi dokazi mogla biti vlakna iz ružičaste pidžame Eeyore Madeleine nakon što je bila sklonjena u stražnji dio kombija, iako Wolters insistira da dokazi 'nisu forenzički'.

 

Na pitanje voditeljice Sandre Felgueiras je li tačno da su istražitelji pronašli nešto od Madeleine McCann u njegovu kombiju, Wolters je odgovorio: 

 

- Neću govoriti o detaljima istrage, rekao je, no na insistiranje voditeljice 'ali ne možete poreći' ipak je odgovorio:

 

- Neću poricati. Osumnjičenik još nije informiran o tome.

 

Prema njemačkim zakonima, detalji policijske istrage ne mogu biti otkriveni u javnosti sve dok osumnjičenik i njegovi advokati nisu upoznati s detaljima.

 

Podsjetimo, prije dvije sedmice portugalsko tužiteljstvo potvrdilo je da je Christian B. i službeno osumnjičen za nestanak britanske djevojčice koja je u vrijeme nestanka iz apartmana u portugalskom ljetovalištu u maju 2007. godine imala tri godine.

 

Christian B. trenutno je u zatvoru u Njemačkoj nakon što je osuđen za silovanje 72-godišnje žene 2005. godine - i to u istome gradu u kojemu je nestala malena Madeleine.

 

Njemački tužitelj Wolters rekao je tada kako je ovakva odluka "očito donesena samo iz formalnih razloga, kako bi se spriječila zastara u Portugalu".

 

Brueckner trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja. On je u više navrata zanijekao bilo kakvu umiješanost u Madeleinein nestanak. Nakon što je službeno postao osumnjičenik, postoji velika mogućnost da će iz Njemačke biti prebačen u Algarve na službeno ispitivanje.

 

(Jutarnj.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!