Bio pratilac državnog ministra

Droga mu došla glave: Uhapšeni državni policajac, koji je rasturao spid, ostaje bez posla

Hronika04.05.22, 10:01h

Droga mu došla glave: Uhapšeni državni policajac, koji je rasturao spid, ostaje bez posla
Radi se o Milošu Nikoliću, uposleniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH koji je prije 15 dana uhapšen zbog krijumčarenja veće količine narkotika

 

 


 

Miloš Nikolić, uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH koji je prije 15 dana uhapšen zbog krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH veće količine opojne droge "spid" neće više biti pripadnik ove policijske agencije

 

Avaz saznaje da je još prošle sedmice pokrenuta procedura za raskid ugovora u DKTP-a i to bi trebalo vrlo brzo biti okončano, s obzirom da je počinio teži prekršaj.

 

U operativnoj akciji "Dijamant", podsjećamo otkriveno je i privremeno oduzeto 15 kilograma droge spid, a Nikolić je uhapšen tokom primopredaje veće količine droge prikrivenim istražiteljima. On je još ranije suspendiran zbog tučnjave na Zlatiboru.

 

Nikolić je bio i pratilac državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS).

 

Osim njega u ovoj akciji su uhapšeni a određen je i pritvor Jasminu Hodi, Daliboru Lugonji Dalibora, Ehvadu Kajaniji, Harisu Osmiću.

 

- Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužilaštva BiH i SIPA-e i osumnjičeni su da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge "spid", kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist- rečeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Pitanje je kome je sve Nikolić prodavao spid i ko je sve znao za njegove kriminalne aktivnosti. 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još