NE POSTOJI UNIVERZALAN

Banana, čekić, krastavac ili... pitanje je sad: Ovo su četiri najčešća tipa penisa

DEPO PLUS01.05.22, 17:37h

Banana, čekić, krastavac ili... pitanje je sad: Ovo su četiri najčešća tipa penisa
Ne postoji penis univerzalno savršene veličine i oblika, svi imamo jedinstveni biološki pečat skriven u međunožj

 

 

 


Ako išta znamo, to je da svačije genitalije izgledaju drugačije. Opće je prihvaćeno (a znamo i iz knjige The Vagina Bible dr. Jen Gunter) da će vagina svake žene biti jedinstvena, ali isto tako i penisi imaju svoje male „mane”.


Ne postoji penis univerzalno savršene veličine i oblika, svi imamo jedinstveni biološki pečat skriven u međunožju.


Ipak, urolog dr. David Shusterman, kaže da kada je riječ o muškoj anatomiji, odnosno o obliku penisa, postoje četiri češća ‘tipa‘.


1. Čekić

 

Glava penisa izgleda kao da je deblja od tijela. Doktor Shusterman kaže da se računa kako petina muškaraca ima ovaj tip penisa. Dodatni obim na vrhu stimulira vaginalne ili rektalne zidove, stvarajući trenje koje će oba partnera intenzivno osjećati.


2. Krastavac

 

Ovaj tip je obrnut od prvog, debeljuškasto tijelo se spušta u manju glavu. Uža glava olakšava ulazak, a šira baza pruža više stimulacije što dublje ulazite. Ako ste oboje otvoreni za analni seks, ovakav oblik penisa kao da je stvoren za to jer postupno povećanje opsega pomaže rastezanju anusa.


3. Banana

 

Između 10 do 20 posto muškaraca ima vrlo laganu uzlaznu krivulju, a zapravo postoji biološki razlog. Dr. Shusterman je rekao za Buzzfeed kako „postoji napeti ligament koji zateže penis malo prema gore." Također objašnjava da većina penisa ima "zavoj okrenut prema sjeveru od oko pet do deset stupnjeva". Partnerici pruža prednost olakšavajući stimuliranje G-točke.


4. Jako iskrivljen penis

 

Zakrivljenost penisa je česta i tipično benigna, a vrlo rijetko bolna i uglavnom ne otežava seks. Ali ako vam je penis jače savijen, možda imate razlog za zabrinutost. Ako još osjećate i bol u penisu svakako otiđite liječniku. Prema dr. Shustermanu ekstremna krivulja - između 30 i 60 stupnjeva - može biti znak Peyroniejeve bolesti.

Karakterizira ju nakupljanjem plaka na različitim dijelovima penisa, koji se ne vidi, ali može uzrokovati iskrivljenje penisa tijekom erekcije, u različitim smjerovima (prema gore, dolje ili ustranu), ovisno o mjestu nastanka plaka. Procjenjuje se da pet posto odraslih muškaraca ima Peyroniejevu bolest, iako stvarni postotak zbog nelagode i srama može biti i veći.


Što s duljinom i debljinom?


Ako ste se pitali kako odrediti duljinu i debljinu penisa, nema posebne tajne.


- Debljina penisa je genetska i razvojna. Kada je riječ o veličini penisa, puno toga se događa u maternici. Fetus se razvija i ako ste izloženi više testosterona, vaš penis se razvija.Penis ima i drugu priliku da dobije na veličini i opsegu, a to je tijekom tijekom puberteta, kada tijelo dobije drugi „udar” testosterona - kaže dr. Shusterman.


Istraživanje tima Davida Vealea s Instituta za psihijatriju, psihologiju i neuroznanost u Londonu, iz 2014., objavljeno u medicinskom časopisu BJU International, otkriva da prosječna veličina penisa spada u sljedeće raspone:


* prosječna duljina mlohavog penisa: 9,16 centimetara

* prosječna duljina mlohavog rastegnutog penisa: 13,24 cm

* prosječna duljina penisa u erekciji: 13,12 cm

* prosječni opseg mlohavog penisa: 9,31 cm

* prosječni opseg penisa u erekciji: 11,66 cm.

 

(Živim.hr/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!