Ben Wallace upozorio

Britanski ministar odbrane: Putin bi na Međunarodni praznik rada mogao objaviti treći svjetski rat

Front30.04.22, 09:52h

Britanski ministar odbrane: Putin bi na Međunarodni praznik rada mogao objaviti treći svjetski rat
Moguće da će Putin prvog maja izjaviti da je sada u ratu sa svjetskim nacistima i da masovno mobilizira ruski narod, rekao je Wallace

 

 



Vladimir Putin bi mogao objaviti novi svjetski rat u narednim danima, upozorio je britanski ministar odbrane Ben Wallace

 

Wallace je rekao da bi ruski lider mogao započeti "masovnu" mobilizaciju i iskoristiti Prvi maj za najavu rata svjetskim "nacistima".

 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je kako je "opasnost ozbiljna" od nuklearnog rata. Sad je i Wallace izjavio da bi Putin, koji nije uspio ostvariti većinu svojih ciljeva u ratu s Ukrajinom, mogao objaviti rat "svjetskim nacistima", piše Mirror.

 

Smatra da bi ruski autokrat zgodnom prigodom za to saopćenje mogao smatrati Međunarodni praznik rada.

 

- Ne bih se iznenadio... Moguće da će prvog maja izjaviti da je sada u ratu sa svjetskim nacistima i da masovno mobilizira ruski narod - rekao je Wallace, prenosi Avaz.

 

Dodao je kako Putin, budući da nije imao uspjeha u svojim dosadašnjim ciljevima, možda "želi konsolidirati ono što ima".

 

Oko 8.000 vojnika britanske vojske sudjelovat će u vježbama širom istočne Evrope u borbi protiv ruske agresije u jednom od najvećih raspoređivanja od Hladnog rata. Deseci tenkova ovog će ljeta biti raspoređeni u zemljama na potezu od Finske do Sjeverne Makedonije.

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još