Kapo zadobio prostrijelnu ranu na obrazu

Novi detalji pucnjave kod Vijećnice: Taksista imao dozvolu za nošenje oružja, incidentu prethodio događaj na Željezničkoj stanici

Hronika28.04.22, 16:35h

Novi detalji pucnjave kod Vijećnice: Taksista imao dozvolu za nošenje oružja, incidentu prethodio događaj na Željezničkoj stanici
Gagula će biti ispitan u prostorijama policije, a o daljim mjerama će odlučiti postupajući tužitelj

 


Sejdin Kapo, u kojeg je jutros kod Vijećnice u Sarajevu pucao Fadil Gagula, zadobio je prostrijelnu ranu na obrazu, zbog čega je zadržan na KCUS-u na daljem liječenju.

 

Ovo je za Oslobođenje potvrđeno u MUP-u KS-a gdje su, navodeći inicijale, kazali da se osumnjičenom na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

 

Gagula će biti ispitan u prostorijama policije, a o daljim mjerama će odlučiti postupajući tužitelj.

 

Pucnjavi je prethodio incident koji se desio na Željezničkoj stanici u Sarajevu.

 

- Kapo je duži period maltretirao Gagulinog sina. Gagula je taksirao, fin je čovjek. Za nošenje pištolja iz kojeg je pucao je imao odobrenje. Očito više nije mogao gledati da mu Kapo muči sina, pa se odlučio na ovaj čin, ispričao je za Oslobođenje jedan očevidac koji nije želio da mu otkrivamo ime.

 

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još