Iz FUP-a saopćeno

Čampara se sastao sa komandantom EUFOR-a u BiH: 'Zagovornik sam još većeg prisustva dodatnih snaga'

Front27.04.22, 16:18h

Čampara se sastao sa komandantom EUFOR-a u BiH: 'Zagovornik sam još većeg prisustva dodatnih snaga'
Ministar Čampara pozdravio je pojačanja Evropskih vojnih snaga (EUFOR Althea) na teritoriji Bosne i Hercegovine kao i aktivnosti koje EUFOR poduzima na očuvanju stabilnosti u Bosni i Hercegovini

 

 

 

Delegacija EUFOR-a predvođena komandantom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-majorom Antonom Wesseleyem sastala se danas s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP). 

 

Ministar Čampara upoznao je general-majora Wesseleya s najvažnijim aktivnostima koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u oblasti sigurnosti na području Bosne i Hercegovine te posebno istakao opredjeljenost za jačanje saradnje među subjektima sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine. 

 

General-major Anton Wessely izrazio je zadovoljstvo zbog viskog stepena saradnje EUFOR-a i FMUP-a, a posebno zbog aktivnosti koje poduzima FMUP kada je riječ o pružanju podrške policijskim strukturama u borbi protivi pojavnih oblika kriminaliteta. 

 

Ministar Čampara pozdravio je pojačanja Evropskih vojnih snaga (EUFOR Althea) na teritoriji Bosne i Hercegovine kao i aktivnosti koje EUFOR poduzima na očuvanju stabilnosti u Bosni i Hercegovini. 

 

„Zagovornik sam još većeg prisustva dodatnih snaga EUFOR-a na teritoriji Bosne i Hercegovine. Koristim ovim priliku da se zahvalim EUFOR-u na nedvosmislenoj predanosti očuvanju teritorijalnog integriteta i suvreniteta Bosne i Hercegovine“, kazao je ministar Čampara. 

 

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja FMUP-a i EUFOR-a biti nastavljena i u narednom periodu. 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!