Milorad Dodik nakon sastanka s Karen Donfried

'Zbog galame iz Sarajeva stiglo još 500 vojnika EUFOR-a. Vojnici se nalaze pred školama i vrtićima, prije svega u Banjaluci'

Front27.04.22, 15:11h

'Zbog galame iz Sarajeva stiglo još 500 vojnika EUFOR-a. Vojnici se nalaze pred školama i vrtićima, prije svega u Banjaluci'
“Moja partija i ja smo spremni za pobjedu”, kazao je te dodao: “Uspjeli su s opstrukcijom. Očito da bošnjačko-muslimanska strana opstruira Izborni zakon. Hoće opet da izaberu svog tipa u Predsjedništvo, umjesto legitimnog Hrvata”, zaključio je Dodik

 

 

 

 

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik, sastali su se danas sa pomoćnicom državnog sekretara SAD u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Karen Donfried. Dodik je u obraćanju medijima konstatovao da je sastanak bio dobar te da je američkoj predstavnici poručio kako je "BiH bezbjedna sredina".

 

“U mnogo stvari smo se složili, u nekima nismo. Konstatacija da BiH treba očuvati teritorijalni integritet i spoljnu suverenost apsolutno nije sporna što se nas tiče, ako to podrazumijeva da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. I u tom pogledu vidim da je američka strana na tom konceptu BiH i primarno da se očuva pvdje mir i bezbjednost, što je i nama važno. Upoznao sam gospođu da je BiH bezbjedna sredina i da valda potpuna bezbjednost. Da nema izazova koji bi mogli dovesti do toga da BiH bude destabilizovana u smislu nekih nereda”, rekao je Dodik nakon sastanka.

 

Istakao je kako “stvari koje oni potežu ad budu riješene ne mogu biti dokaz da se RS bavi nekom vrstom urušavanja teritorijalnog integriteta” te da se ovdje zanemaruje Ustav. Ponovio je kako se “nije složio s pozicijom visokog predstavnika” i poručio: “Njegove odluke nećemo poštovati”.

 

“Uspjeli su s opstrukcijom”

 

Govoreći o misiji ALTHEA, kazao je kako i sam bio za tu misiju kada se glasalo prošle godine, ali da nije za ovakvu vrstu misije gdje “vojnici kruže BiH, nalaze se pred školama, vrtićima i javnim institucijama, prije svega u Banjaluci”.

 

“Sam komandant ALTHEA-e je govorio da je BiH bezbjedna, ali zbog galame ovdje, prije svega iz Sarajeva, odjednom se pojavilo 500 dodatnih vojnika. Kazao sam da ALTHEA može da nastavi, ali da aktivnosti ne može provoditi ne bez saglasnosti  Predsjedništva BiH. Ona ALTHEA koja je bila neprimjetna je najbolja garancija bezbjednosti”, rekao je Dodik.

 

Komentirajući današnja dešavanja u Domu naroda PSBiH u vezi Izbornog zakona, kazao je kako on nema ništa protiv toga da se ibzori održe sutra.

 

“Moja partija i ja smo spremni za pobjedu”, kazao je te dodao: “Uspjeli su s opstrukcijom. Očito da bošnjačko-muslimanska strana opstruira Izborni zakon. Hoće opet da izaberu svog tipa u Predsjedništvo, umjesto legitimnog Hrvata”, zaključio je Dodik.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još