Očekuje se dramatična noć

Rusija: Zauzeli smo luku Mariupolj. Nastave li se sabotaže, napast ćemo Kijev

Front13.04.22, 20:28h

Rusija: Zauzeli smo luku Mariupolj. Nastave li se sabotaže, napast ćemo Kijev
Odbrambeni i sigurnosni analitičar, profesor Michael Clarke, za Sky News je rekao da je gotovo sigurno da će Mariupolj pasti za nekoliko sati, a ne dana. Kaže i da bi preko noći moglo doći do dramatičnog razvoja događaja

 

 

 

Rusko ministarstvo je objavilo da je u morska trgovačka luka u Mariupolju "potpuno oslobođena od militanata nacističke formacije Azov".

 

"Svi taoci koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući i strane, oslobođeni su. Ostaci jedinica ukrajinskih trupa i nacista "Azov" koji se nalaze u gradu blokirani su i lišeni mogućnosti da pobjegnu iz okruženja", rekao je rekao glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov.

 

"Vidimo pokušaje sabotaže i udara ukrajinskih vojnika na objekte na teritoriju Ruske Federacije. Ako se takvi slučajevi nastave, Oružane snage Ruske Federacije nanijet će udare na centre odlučivanja, uključujući Kijev, od kojih se ruska vojska do sada suzdržavala", rekao je.

 

Rusija: Zauzeli smo luku u Mariupolju

 

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je luka Mariupolj sada pod ruskom kontrolom. Međutim, čini se da je ostatak grada na jugu Ukrajine još uvijek sporan.

 

Odbrambeni i sigurnosni analitičar, profesor Michael Clarke, za Sky News je rekao da je gotovo sigurno da će Mariupolj pasti za nekoliko sati, a ne dana. Kaže i da bi preko noći moglo doći do dramatičnog razvoja događaja.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još