VIDEO/ Otvorenje u proljeće

Pogledajte kako izgleda cesta koja će Neum spojiti s ostatkom BiH: Od Stoca do mora za 20 minuta

Biznis Klub07.04.22, 11:28h

Pogledajte kako izgleda cesta koja će Neum spojiti s ostatkom BiH: Od Stoca do mora za 20 minuta
Za cjelokupan projekat izgradnje ceste Neum – Stolac utrošit će se oko 72.000.000 KM, a procjenjuje se da će se po okončanju gradnje od Stoca do Neuma putovati nešto više od 20 minuta

 

 

 

JP Ceste FBIH objavilo je video na kojem se vidi kako napreduje izgradnja magistralne ceste M17.3 Stolac – Neum.


Cesta Stolac Neum biće duga 36 kilometara a ranije je najavljeno da će biti puštena u promet na proljeće 2022. godine.

 

Izgradnja ove ceste je projekat od strateškog značaja za FBiH jer će se njome konačno jedini bh. grad na moru povezati sa ostatkom zemlje kvalitetnom cestom.

 

Inače izgradnja magistralne ceste Stolac – Neum je počela u aprilu 2018. godine. Sredstva za izgradnju ove ceste dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH u vrijednosti od 173 miliona KM kreditnih sredstva Svjetske banke, Evropske investicijske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

Za cjelokupan projekat izgradnje ceste Neum – Stolac utrošit će se oko 72.000.000 KM, a procjenjuje se da će se po okončanju gradnje od Stoca do Neuma putovati nešto više od 20 minuta.

 

Izgradnjom ove ceste, Neum i njegovo zaleđe će se otvoriti prema unutrašnjosti BiH, što će se odrazi i na ekonomsku sliku.

 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još