Otvorena prijetnja?

NATO dobio neugodnu čestitku iz svemira, a pošiljatelj je iz Rusije: 'Momci, gledamo vas. Imajte to na umu'

Hronika04.04.22, 12:52h

NATO dobio neugodnu čestitku iz svemira, a pošiljatelj je iz Rusije: 'Momci, gledamo vas. Imajte to na umu'
Volio bih da se moji stari poznanici s posla u Bruxellesu, posebno Stoltenberg, na rođendan NATO-a zadive u svom uredu koristeći satelitsku snimku letjelice Roskosmosa

 

 

 

Glavni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin ocijenio je povodom 4. aprila, dana kada je osnovan NATO, da Savez predstavlja glavnu prijetnju svijetu, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

Rogozin je upozorio članice Saveza da zapamte da ih Rusija promatra iz svemira.

 

"Volio bih da se moji stari poznanici s posla u Bruxellesu, posebno Stoltenberg, na rođendan NATO-a zadive u svom uredu koristeći satelitsku snimku letjelice Roskosmosa. Momci, promatramo vas. Imajte to na umu", napisao je Rogozin.

 

On je uz objavu podijelio i satelitski snimak NATO-a u Bruxellesu, koju je napravio ruski satelit Resurs-P, navode RIA Novosti.

 

Rogozin je podsjetio da su 4. aprila 1949. godine predstavnici 12 zemalja – Belgije, Velike Britanije, Danske, Islanda, Italije, Kanade, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Portugala, SAD-a i Francuske, potpisali Sjevernoatlantski ugovor.

 

“Tako je rođen NATO – glavna prijetnja cijelom svijetu koji je preživio Drugi svjetski rat”, naveo je Rogozin, prenose mediji.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još