Konašenkov izjavio da ruska vojska koristi visokoprecizno oružje

Portparol Ministarstva odbrane Rusije: Uništili smo rafineriju nafte i skladište goriva u Odesi

Hronika03.04.22, 19:16h

Portparol Ministarstva odbrane Rusije: Uništili smo rafineriju nafte i skladište goriva u Odesi
Konašenkov je još istakao da je tokom noći pogođen 51 vojni element ukrajinske vojske

 

 

 

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je da ruska vojska koristi visokoprecizno oružje protiv ciljeva u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

 

"Jutros je raketama visoke preciznosti iz zraka i s tla uništena rafinerija nafte i tri cisterne goriva u blizini Odesse, u pravcu Mikoljeva", kazao je on.

 

Dodao je da su ruske zračne snage uništile dvije bespilotne letjelice u zraku oko naselja Kudrjašovka i Šurovka.

 

Konašenkov je još istakao da je tokom noći pogođen 51 vojni element ukrajinske vojske.

 

"Do danas je pogođeno 125 letjelica, 88 helikoptera, 383 bespilotne letjelice, 221 raketni sistem protivzračne odbrane, 1.903 tenka i oklopna vozila, 207 višecjevnih raketnih bacača, 805 haubica i minobacača i 1.781 specijalno vojno vozilo koji su pripadali ukrajinskoj vojsci", kazao je Konašenkov.

 

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.

 

Najmanje 1.276 civila je ubijeno u Ukrajini, a 1.981 je ranjen, prema procjenama Ujedinjenih nacija, koje navode da je prava brojka vjerovatno mnogo veća.

 

Prema podacima agencije UN-a za izbjeglice, više od 4,1 miliona Ukrajinaca pobjeglo je u nekoliko evropskih zemalja, a milioni su raseljeni unutar zemlje.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!