Iz Mete se još nisu oglasili

Korisnici Facebooka širom svijeta jutros su otkrili da su im zaključani računi: 'Nismo dobili nikakvo objašnjenje'

Tehno03.04.22, 14:00h

Korisnici Facebooka širom svijeta jutros su otkrili da su im zaključani računi: 'Nismo dobili nikakvo objašnjenje'
Andy Stone iz Mete je rekao: "Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom svojim Facebook računima i radimo na tome da ih riješimo što je brže moguće." Nije rekao koliko ih je pogođeno, niti o čemu je riječ

 

 

Korisnici Facebooka širom svijeta probudili su se i otkrili da su im bez očitog razloga zaključani njihovi Facebook računi. Poruka koju su mnogi primili glasi: "Vaš Facebook račun je onemogućen jer nije slijedio naše standarde zajednice. Ova odluka se ne može poništiti."

 

Jedan korisnik je za BBC komentirao da za ovo nije prethodno dano upozorenje ili objašnjenje. Matična kompanija Meta rekla je da istražuje što se ovdje tačno desilo.

 

Andy Stone iz Mete u tweetu je rekao: "Svjesni smo da neki korisnici imaju problema s pristupom svojim Facebook računima i radimo na tome da ih riješimo što je brže moguće." Nije rekao koliko ih je pogođeno, niti o čemu je riječ.

 

Konsultantica za odnose s javnošću Jen Roberts bila je jedna od onih koja je izgubila svoj račun. Za BBC je rekla: "Nisam ništa objavila niti komentirala već neko vrijeme, tako da je vrlo malo vjerovatno da sam učinila nešto što bi se moglo protumačiti kao uvredljivo."

 

No, uprkos tome što nije bila strastveni korisnik, to što je pronašla svoj računa zaključanim je i dalje je bilo uznemirujuće za nju: "Sve slike iz mojih fakultetskih godina i porodičnih prilika nalaze se na Facebooku. Više neću imati pristup sadržaju starom preko 15 i više godina, što je iskreno tužno. Također je prilično stresno ne znati u čemu je problem i nemati načina da ga riješimo. Začuđujuće je i to što nismo dobili upozorenje, a potom ni nikakav način da ponovo pristupimo vlastitim podacima."

 

(slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!