Incident na izborima u Srbiji

Izbila tuča na biračkom mjestu u Novom Pazaru, intervenisala policija: Evo šta je rekao predsjednik RIK-a

Front03.04.22, 11:16h

Izbila tuča na biračkom mjestu u Novom Pazaru, intervenisala policija: Evo šta je rekao predsjednik RIK-a
Gotovo je nevjerovatno da od 8.267 biračkih mjesta imamo problem samo na jednom, rekao je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević

 

 

U Srbiji su jutros od sedam sati otvorena glasačka mjesta za izbor predsjednika i poslanike Skupštine te zemlje. Nije otvoreno samo ono u Novom Pazaru, gdje je došlo do tučnjave.

 

Kako piše Nova.rs, potukli su se članovi biračkih odbora.

 

- Policija je na licu mjesta i to biračko mjesto biće uskoro otvoreno. Gotovo je nevjerovatno da od 8.267 biračkih mjesta imamo problem samo na jednom. Ovo je praznik demokratije, jer se danas održavaju izbori za predsjednika Republike, parlament, za lokalne izbore u gradovima Beograd i Boru i još 12 jedinica lokalne samouprave - rekao je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević, piše Nova.rs.

 

Nakon sukoba, prema riječima ljudi koji su se našli u blizini biračkog mjesta, odmah se okupio veliki broj pristalica nakon čega je brzo intervenisala policija i omogoćila da se ovo biračko mjesto otvori.

 

Inače, svoju građansku dužnost su obavili i predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kao i predsjednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

 

Pravo glasa ima 6.502.307 birača, a birači u inostranstvu mogu da glasaju na 77 biračkih mjesta u 34 zemlje.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!