U ŽIŽI JAVNOSTI

Stigla kompletna dokumentacija iz Zagreba o školovanju Sebije Izetbegović: Ovo je tražilo Tužilaštvo KS

Hronika02.04.22, 21:54h

Stigla kompletna dokumentacija iz Zagreba o školovanju Sebije Izetbegović: Ovo je tražilo Tužilaštvo KS
Sebija Izetbegović tvrdi kako je sve legalno i kako njena zagrebačka diploma nije upitna, a nedavno je gostujući na tribini u Mostaru kazala kako joj je “pokradena dokumentacija”, ne iznoseći detalje

 

 

 

 

Postdiplomski studij direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović u Zagrebu već je neko vrijeme u žiži javnosti. Raport je došao u posjed kompletne dokumentacije o njenom školovanju koja je iz Zagreba poslana u Ministarstvo pravde BiH.


Ovo ministarstvo je putem međunarodne pravne pomoći u Zagreb poslalo upit Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje vrši istragu o postdiplomskom školovanju Izetbegović u Zagrebu.


Iz dokumentacije iz Zagreba, vidi se da je direktorica KCUS-a u ovom slučaju osumnjičena. Naime, u dopisu Ministarstva pravde Hrvatske navodi se kako je Sebija Izetbegović ‘okrivljena’, a u odgovoru Županijskog suda u Zagrebu ‘osumnjičena’, navodi Raport.

 

maticni-list-zagreb-sebija-izetbegovic


Ono što je zanimljivo jeste da u dokumentacija sadrži popis polaznika postdiplomskog studija za školsku godinu 1992/1993, raspored postiplomskog studija koji je Izetbegović pohađala, molbe Izetbegović od 17.1.1993. i 21.1.1993., upisni list na ime Sebije Izetbegović, matični list na njeno ime te dnevnik rada.


Naime, Tužilaštvo KS zatražilo je samo dokumentaciju o tome je li Sebija Izetbegović bila upisana na postdiplomski studij akademske 1992/1993. te da li joj je izdat indeks. U upitu Tužilaštva KS nema upita o tome da li je i koje ispite Izetbegović položila, kao niti prijepisa ocjena.


Sebija Izetbegović tvrdi kako je sve legalno i kako njena zagrebačka diploma nije upitna, a nedavno je gostujući na tribini u Mostaru kazala kako joj je “pokradena dokumentacija”, ne iznoseći detalje. Međutim ostaje da se vidi kako će Tužilaštvo KS dalje voditi ovaj slučaj te šta će raditi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, koja je također dobila odgovore i vodit će svoj postupak.

 

Kompletnu dokumentaciju koju objavljuje Raport možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 160

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još