Odvezen u bolnicu na tajno liječenje

Pojavila se nova verzija šta se desilo Abramoviču u Ukrajini, nije u pitanju trovanje

Hronika02.04.22, 12:07h

Pojavila se nova verzija šta se desilo Abramoviču u Ukrajini, nije u pitanju trovanje
Ruski tajkun je odmah prevezen avionom u Ankaru. Njegovo prisustvo nije javno objavljeno, a registar njegovih posjeta držan je u tajnosti, navode turski mediji

 

 

 

 

Roman Abramovič je izgubio vid nakon što je eksplodirao kanister s gasom dok je napuštao mirovne pregovore u Kijevu, tvrde turski mediji. Vlasnik Chelseaja potom je odveden u bolnicu na tajno liječenje u turskom glavnom gradu Ankari.

 

Prema pisanjima američkih medija, Roman Abramovič je ranije ovog mjeseca pretrpio trovanje zajedno s ukrajinskim mirovnim pregovaračima tokom pregovora u Kijevu, ali sada se pojavila nova verzija događaja iz Kijeva.

 

Prema njoj, Abramovič nije bio otrovan, ali je povrijeđen kada je kanister s gasom eksplodirao pored njega dok je odlazio s mirovnih pregovora, tvrde turski mediji.

 

“Ruski tajkun je odmah prevezen avionom u Ankaru. Njegovo prisustvo nije javno objavljeno, a registar njegovih posjeta držan je u tajnosti”, navodi se.

 

Abramovič je navodno pitao ljekare koji su ga ispitivali hoće li “umrijeti” nakon incidenta, jer je bio u strahu da je otrovan.

 

Nakon sastanka u Kijevu, Abramovič, kao i dva člana ukrajinskog tima, razvili su simptome koji su uključivali crvenilo očiju, bolno suzenje, kao i osip na koži lica i ruku, prema pisanju Wall Street Newspapera.

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!