NAKON PRITVORA BH. MANEKENKE I NJENOG SUPRUGA

Prijatelj uhapšenog Mahira Očuza tvrdi: 'On boluje od multiple skleroze, liječi se medicinskim kanabisovim uljem'!

Hronika01.04.22, 18:28h

Prijatelj uhapšenog Mahira Očuza tvrdi: 'On boluje od multiple skleroze, liječi se medicinskim kanabisovim uljem'!
Kantonačno tužilaštvo ZDK, nakon ispitivanja osumnjičenih lica koja su lišena slobode tokom jučerašnje akcije kodnog naziva "Meta", danas je podnijelo Općinskom sudu u Visokom prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe. U pitanju su osumnjičena lica inicijala S.M. i O.M.

 

 

 

Povodom hapšenja Mahira Očuza u akciji "Meta", na svom Facebook profilu oglasio se Emir Džafić, koji tvrdi da je Očuz koristio kanabisovo ulje za liječenje multiple skleroze.


- Na slici lijevo je rahmetli Esed ef. Ahmiš obolio i preselio od opake bolesti multiple skleroze. Na slici desno je Mahir Očuz obolio i liječi se od iste bolesti. Liječi se medicinskim kanabisovim uljem koje usporava njegovu bolest i zdravim sportskim načinom života održava mišiće koji zbog bolesti odumiru.


Mahir je juče uhapšen zato što u našoj državi medicinsko kanabisovo ulje nije legalno.


Zato moja podrška Mahiru i svima kojima je ova vrsta medicinskog tretmana pomogla i podrška legalizaciji kanabisovog ulja u medicinske svrhe.
Brate uz tebe sam
- poručio je Džafić u svom postu.

 

 

Inače, Kantonačno tužilaštvo ZDK, nakon ispitivanja osumnjičenih lica koja su lišena slobode tokom jučerašnje akcije kodnog naziva "Meta", danas je podnijelo Općinskom sudu u Visokom prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe.

 

U pitanju su osumnjičena lica inicijala S.M. i O.M. (Suljić Murisa i Očuz Mahira).

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još