VIDEO/ Konaković nakon Novalićevih kritika

'Vidim da si mi se nagovorio kad sam napustio salu... Većina kolega s mog fakulteta bolje sabira dok radi kolut naprijed, nego ti olovkom'

Front01.04.22, 11:29h

'Vidim da si mi se nagovorio kad sam napustio salu... Većina kolega s mog fakulteta bolje sabira dok radi kolut naprijed, nego ti olovkom'
Niti na jedno pitanje nije odgovorio dok je rasprava trajala, oborene glave sjedio u prvom redu. Vidim da mi se nagovorio kad sam napustio salu, prokomentarisao je lider NiP-a

 

 


 

 

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon kritika premijera Federacije BiH Fadila Novalića na račun lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

 

Nakon Novalićevih kritika, ponovo se oglasio Konaković na svom zvaničnom Facebook profilu.

 

– Budžet je usvojen u Domu naroda PFBiH. 31 glas za. 30 je potrebna većina. 2 ključna glasa premijeru Fadilu Novalić stigla su od SNSD-a, strateškog partnera SDA, dugogodišnjeg. 15 ruku je iz HDZ-a.

 

Dakle više od pola onih koji su glasali za budžet su delegati HDZ/SNSD. Iz kluba Bošnjaka samo je 5 od 17 delegata diglo ruku za budžet (ni svi iz SDA nisu glasali). 1 iz kluba Ostalih, kolegica iz DF-a.

 

U pauzi je premijer trčkarao oko delegata, glasno nudio projekte, lupao cifre i “lobirao” delegate da podrže ovaj cirkus od budžeta kojim su zadovoljni samo HDZ i SNSD očigledno. Posebno je bio agresivan u “lobiranju” prema kolegama iz NES-a i PDA koji su ostali principijelni i nisu prihvatili ponude premijera.

 

Niti na jedno pitanje nije odgovorio dok je rasprava trajala, oborene glave sjedio u prvom redu. Vidim da mi se nagovorio kad sam napustio salu.

 

Vlada Federacije je u kampanji, parama građana plaća promociju tako da se na malom broju istinski neovisnih portala mogu pročitati kritike i diskusije delegata. Argumentovane, smislene i suštinski važne kritike.

 

Doći ćemo, naravno, i do informacije koliko novca građana i kome daje Vlada FBiH za svoju promociju. Opozicija je naravno glasala za usvajanje dnevnog reda, svi smo bili za. Samo destruktivna opozicija ogrezla u svojoj nemoći ruši dnevni red – napisao je sinoć Konaković.

 

 

 

Jutros se oglasio novim postom na Facebooku, te prokomentarisao Novalićevu izjavu da se on "za vrijeme studiranja i mnogih korporativnih međunarodnih obuka dobro naučio matematičke formule i matrice", a da je Konaković na studiju za fizičku kulturu i sport učio "kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika".

 

Konaković je na svom FB-u napisao:

 

- Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, redovan i vanredan, bolje sabira od tebe, Fadile Novaliću. Većina bolje sabira dok radi kolut naprijed, tokom vježbe, nego ti olovkom.


Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ima nešto što ti nemaš, karakter. Nijedan ne bi čekao da izađem iz sale da mi se nagovori, kao što si ti uradio, da na tvoje laži ne odgovorim.


Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja bolje govori bosanski jezik od tebe. Matematika i bosanski nisu tvoj najveći problem, veći je problem je što petljaš, izmišljaš, foliraš.


Najveći je problem što se ugrađuješ, privatne firme državi prodaješ, sa državom firme tvoje porodice prave poslove, a ti redovno na suđenju pojavljuješ jer si sa grupom kupio respiratore mnogo skuplje od cijene, respiratore koji ubijaju ljude.


I nema kampanje plaćene novcem građana koje te od svega ovoga može oprati. Nema te PR agencije koja sve to može ispeglati. Nema tog plaćenog medija koji može sakriti istinu.


A evo kako ti sabiraš - napisao je Konaković.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još