Policija u akciji ‘Meta’

Drama u rano jutro: Hapšenja po Sarajevu, pominje se i suprug poznate bh. manekenke?!

Hronika31.03.22, 10:09h

Drama u rano jutro:  Hapšenja po Sarajevu, pominje se i suprug poznate bh. manekenke?!
Policijski timovi započeli su istovremeno pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona

 

 

 

 

Ranos jutros počeli su pretresi na 13 lokacija u sklopu akcije kodnog naziva “Meta” koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kanton u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a sve pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

Prema pisanju Klixa, policija u ovoj akciji tereti Mahira Očuza, bh. manekenku Džejlu Glavović-Očuz, kao i jednog policijskog službenika iz Visokog te Refika Kurgaša, biznismena i bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona koji je za sada nedostupan organima gonjenja.

 

Kako je za Raport rečeno, Očuza su trebali uhapsiti pripadnici FUP-a, međutim nisu ga jutros pronašli na adresi. Još uvijek nije poznato je li Očuz dobio dojavu o hapšenju ili je slučajnost što nije jutros pronađen na svojoj adresi.

 
Podsjetimo, policijski timovi započeli su istovremeno pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona. 

 

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta” koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “odavanje službene tajne”, “zloupotreba položaja ili ovlašćenja” i “nadriliječništvo”.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još