Meč sudile tri Sarajke

Novi nogometni skandal u BiH: Žensku bajku s Drine mogla bi prekinuti sportska nepravda

Sport28.03.22, 14:53h

Novi nogometni skandal u BiH: Žensku bajku s Drine mogla bi prekinuti sportska nepravda
Nakon poraza u Posušju, Libero je izgubio lidersku poziciju na tabeli. Do kraja prvenstva još je šest kola. Meč su sudile Ena Isen, Azra Dilberović i Ena Hajdarpašić - sve tri iz Sarajeva

 

 

 

Nove varnice u bosanskohercegovačkom nogometu izazvao je derbi Prve ženske lige između Intera iz Posušja i SFK Libera iz Goražda. Predsjednik i trener gostujuće ekipe Senad Hubjer, nezadovoljan suđenjem, podnio je ostavku na sve funkcije u klubu čija budućnost ovim postaje neizvjesna. Prije toga Hubjer je nakon susreta uživo na društvenim mrežama pustio snimak u kojem pita djevojke koje su sudile meč - zašto su napravile cirkus od derbija?

 

-    Pobjede i porazi su dio sporta, dio toga su i male sudijske nepravde, ali je teško ostati ravnodušan na stvari zbog kojih gubi smisao takmičiti se. Nadigrali smo domaću ekipu, ali protiv sudija nismo mogli, tri crvena kartona, poništen gol, nedosuđeni penali i na kraju gol domaćina nakon igranja rukom. Vjerujte, cijeli stadion se smijao, kaže Hubjer za Patriju.

 

SFK Libero je službeno od Nogometnog saveza zatražio snimak susreta kako bi mogli argumentovati žalbu, ali i javnosti pokazati šta se zaista desilo. Službeno, Hubjer ne očekuje pravdu. Naprotiv, očekuje dodatne kazne za njega i klub, prije svega zbog snimka koji je pustio na društvenim mrežama.

 

-    Preko 30 godina sam u nogometu. Svašta sam vidio, ali ovakvo nešto još nisam doživio. Za mene ovo je kraj, ne mogu više, pismeno sam obavijestio klupsku Skupštinu da se povlačim. Žao mi je djevojki, mnogo su truda uložile, više od godinu dana nismo izgubili meč i umjesto nagrade stiže kazna. Teško je gledati suze djevojaka koje ničim nisu zaslužile, kaže Hubjer.

 

Njegovim povlačenjem mogla bi biti završena i mala nogometna bajka s Drine. Za kratko vrijeme ovdje je napravljen ženski nogometni klub koji sada već okuplja 50-ak članova. Libero je postao više od kluba, ulagali su u infrastrukturu i Goraždu poklonili prvi sportski balon s umjetnom travom. Hubjer je svojim entuzijazmom i upornošću bio lokomotiva kluba tako da njegovim povlačenjem dolazi u pitanje i njegovo dalje funkcionisanje.

 

Večeras će se održati vanredna sjednica Skupštine koja će dati odgovor na otvorena pitanja. Nakon poraza u Posušju, Libero je izgubio lidersku poziciju na tabeli. Do kraja prvenstva još je šest kola. Meč su sudile Ena Isen, Azra Dilberović i Ena Hajdarpašić - sve tri iz Sarajeva.

 

 

(Nap.ba, DEPO PORTLA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!