Oglasili se na društvenim mrežama

Saša Magazinović i hrvatski SDP-ovac napustili panel dok je Kolinda Grabar Kitarović držala govor

Front28.03.22, 13:34h

Saša Magazinović i hrvatski SDP-ovac napustili panel dok je Kolinda Grabar Kitarović držala govor
Godinama učim da pristojno komuniciram i pažljivo slušam. Ali da slušam Kolindu '10.000 islamskih terorista u BiH' G. Kitarović kako govori o toleranciji i koegzistenciji - ne mogu, napisao je Magazinović

 

 

 

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović i hrvatski europarlamentarac Predrag Fred Matić napustili su panel diskusiju tokom govora bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Grabar-Kitarović je govor održala na panelu EXPO "Uloga parlamenta i međunarodnih organizacija".

 

O svom postupku oglasio se na Facebooku.

 

"Nemam problem sa suprotnim stavovima. Godinama učim da pristojno komuniciram i pažljivo slušam. Ali da slušam Kolindu '10.000 islamskih terorista u BiH' G. Kitarović kako govori o toleranciji i koegzistenciji - ne mogu. Zato nas je nekoliko izašlo van dok ona govori, pored ostalih i kolega iz Parlamenta EU Predrag Fred Matić", napisao je.

 

Njegove riječi potvrdio je i Fred Matić.

 

"Odluka da napustimo dvoranu je sasvim prirodna kada je osoba koja govori o miru na svoju inauguraciju pozvala sve one koji su taj mir ugrozili. Ni moj želudac nije od rostfraja", poručio je Matić na Twitteru.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još