Stigao iz Banjaluke u Sarajevo

Davor Dragičević proveo prvu noć u šatoru ispred Tužilaštva BiH, građani mu donose hranu i sokove

Hronika28.03.22, 12:16h

Davor Dragičević proveo prvu noć u šatoru ispred Tužilaštva BiH, građani mu donose hranu i sokove
U Sarajevo je iz Banjaluke stigao dan ranije, a na tom mjestu će da ostane dok se istraga ne pomjeri s mrtve tačke

 

 

 

Davor Dragičević proveo je prvu noć u šatoru ispred Tužilaštva BiH kojeg je postavio u znak nezadovoljstva zbog istrage u predmetu njegovog sina Davida.

 

U Sarajevo je iz Banjaluke stigao dan ranije, a na tom mjestu će da ostane dok se istraga ne pomjeri s mrtve tačke. Dragičević navodi da Tužilaštvo ima dokaze, ali da nema povjerenje ni u jednu pravosudnu instituciju u državi.

 

Podržali su ga i članovi grupe “Pravda za Davida”, koji su juče boravili u Sarajevu. Brojni građani daju mu podršku, a osim razumijevanja donose hranu i sokove, nude pomoć, te ostavljaju brojeve telefona.

 

Davor je rekao da mu to mnogo znači, te da mu daje snagu da istraje u svojoj borbi za istinu i pravdu, a koja traje već četiri godine. Davora su posjetili i Muriz Memić, otac stradalog Dženana, te advokat Ifet Feraget. Na pitanje novinarke N1 da li planiraju zajedničke proteste, Dragičević je odgovorio da smatra da više nema potrebe jer ni do sada nisu dali rezultate.

 

Sve je sada na državnom Tužilaštvu, kaže, a ako pravda ponovo zakaže, “preuzeće stvar u svoje ruke”.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!