Malo vjerovatno da će s čela države otići svojevoljno

Strah od atentata: Putin se ne miče od tjelohranitelja, ali stručnjak upozorava koga bi se trebao bojati

Front26.03.22, 16:33h

Strah od atentata: Putin se ne miče od tjelohranitelja, ali stručnjak upozorava koga bi se trebao bojati
Paranoidnog Putina 24 sata dnevno prati tim visoko obučenih tjelohranitelja naoružanih neprobojnim aktovkama kojima je dopušteno ubiti svakoga koga vide kao prijetnju nemilosrdnom diktatoru

 

 

 

“Ako Vladimir Putin bude ubijen, vjerovatno će to djelo učiniti netko njemu blizak, poput njegove bivše supruge ili jedne od njegovih kćeri”, tvrdi stručnjak dr. Leonid Petrov.

 

S obzirom na njegovu totalno razorenu međunarodnu i domaću reputaciju, mnoštvo je teorija o potencijalnom kraju Vladimira Putina, a jedan stručnjak smatra da bi upravo njegove kćeri mogle biti te koje će ga “skinuti”.

 

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, šuška se da ga oni u gornjim ešalonima Kremlja žele svrgnuti, i to uz vodstvo bivšeg agenta KGB-a Aleksandra Bortnikova koji je najavljen da preuzme tu dužnost.

 

Teško da će se Putin živ maknuti

 

Naravno, malo je vjerovatno da će Putin otići svojevoljno, što neke stručnjake navode da teoretiziraju kako bi trenutno najomraženiji čovjek na planeti mogao biti ubijen.

 

Australski stručnjak dr. Leonid Petrov nagađa da bi Putina mogla ubiti i osoba koja mu je nevjerovatno bliska.

 

U razgovoru za news.au Petrov je kazao: “Ako postoji mogućnost atentata, vjerujem da bi ga mogla izvršiti njegova supruga. Možda i neki drugi član njegove porodice - ljubavnica, njegova kćerka, njegova bivša žena - neko ko ga poznaje i ko bi mu se zapravo mogao približiti. Mogućnost (atentata) se povećava”, zaključio je stručnjak.

 

Dakle, uzimajući u obzir teorije dr. Petrova, ko su izgledni kandidati za taj “posao”?

 

Iako 69-godišnji despot svoj privatni život drži u velikoj tajnosti, javno je poznato da s bivšom suprugom Ljudmilom Putinom, otkako se 2013. godine razveo nakon 30 godina braka, dijeli skrbništvo nad dvije kćeri.

 

To su 36-godišnja Maria Faassen i njena sestra 35-godišnja Katerina Tikhonova. Priča se i da je on otac 18-godišnje Luize Rozove, iako na “šarmantan” Putinov način nikada nije javno priznao svoje sumnjivo potomstvo, izvještava Mirror.

 

Diktator se prepao

 

Paranoidnog Putina 24 sata dnevno prati tim visoko obučenih tjelohranitelja naoružanih neprobojnim aktovkama, kojima je dopušteno ubiti svakoga koga vide kao prijetnju nemilosrdnom diktatoru. Dakle, ako biste se i poželjeli približiti Putinu s namjerom da mu naudite, ne biste imali puno sreće, osim ako ste doista dio njegovog najužeg intimnog kruga.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još