Evo šta je istina

Putin više puta tvrdio da u Ukrajinu nisu slali regrute. Rusija upravo priznala da ipak jeste

Hronika09.03.22, 17:22h

Putin više puta tvrdio da u Ukrajinu nisu slali regrute. Rusija upravo priznala da ipak jeste
Sky News podsjeća da su od prošle godine svi ruski državljani u dobi od 18 do 27 godina podložni služenju vojnog roka u trajanju od godine dana

 

 

 

Rusko ministarstvo odbrane danas je priznalo da u ratu u Ukrajini sudjeluju i regruti, uprkos činjenici da je ruski predsjednik Vladimir Putin to više puta zanijekao, ustvrdivši da su u "specijalnu vojnu operaciju", kako invaziju Ukrajine naziva službeni Kremlj, poslani samo profesionalni vojnici i časnici.

 

Sky News podsjeća da su od prošle godine svi ruski državljani u dobi od 18 do 27 godina podložni služenju vojnog roka u trajanju od godine dana.


Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su neke regrute, za koje navodi da su služili u opskrbnim jedinicama, zarobili ukrajinski vojnici.

 

"Nažalost, otkrili smo nekoliko slučajeva prisutnosti regruti u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini. Praktički svi takvi vojnici sad su povučeni u Rusiju", objavilo je rusko ministarstvo odbrane.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!