Uoči ruske invazije Putina nazvao genijem

Trump ima ideju: 'Stavimo kineske zastave na naše avione i bombardirajmo Rusiju'

Front06.03.22, 19:56h

Trump ima ideju: 'Stavimo kineske zastave na naše avione i bombardirajmo Rusiju'
"I onda kažemo - Kina je to učinila, mi nismo. Zatim se oni počnu svađati jedni s drugima, a mi sjedimo i gledamo, dodao je Trump

 

 

 

 

Bivši američki predsjednik Donald Trump sugerirao je da bi SAD jednostavno trebao prekriti svoje borbene avione kineskim zastavama i napasti Rusiju, rekavši da bi to navelo Ruse i Kineze da se bore jedni protiv drugih.


Trump: I onda kažemo - Kina je to učinila, mi nismo

 

Tokom obraćanja glavnim donatorima Republikanskog nacionalnog odbora sinoć u New Orleansu Trump se ponovo osvrnuo na rat Rusije i Ukrajine. Tako je iznio ideju da bi bilo dobro kad bi SAD mogao prerušiti svoje borbene avione F-22 kineskim zastavama i bombardirati "sranje iz Rusije", prema audiozapisu koji je objavio novinar Washington Posta Josh Dawsey.

 

"I onda kažemo - Kina je to učinila, mi nismo. Zatim se oni počnu svađati jedni s drugima, a mi sjedimo i gledamo", dodao je Trump.


"Ja sam jedini američki predsjednik u ovom stoljeću za vrijeme kojeg Rusija nije nikog napala"

 

"Pod Bushom je Rusija napala Gruziju. Pod Obamom je Rusija zauzela Krim, a pod Bidenom je Rusija napala Ukrajinu. Ja sam ostao jedini predsjednik SAD-a u 21. stoljeću za čijeg mandata Rusija nije nikog napala", zaključio je.

 

Neposredno uoči ruskog napada na Ukrajinu Trump je pohvalio Vladimira Putina, nazvavši ga genijem. Time je izazvao široku reakciju demokrata i nekih istaknutih republikanaca.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još