U strahu od sankcija

Država koja zabranjuje demonstracije odobrila protest protiv rata u Ukrajini: Saveznica Rusije se distancira od Moskve

Front06.03.22, 19:39h

Država koja zabranjuje demonstracije odobrila protest protiv rata u Ukrajini: Saveznica Rusije se distancira od Moskve
Ministarstvo je na razgovor primilo britanskog ambasadora u Kazahstanu i razgovaralo o tom pitanju nakon što je britanski zastupnik u ponedjeljak u Londonu pozvao da se sankcije uvedu i saveznicima Moskve

 

 

 

Kazahstan, država saveznica Rusije, odobrio je ovaj vikend održavanje protesta protiv rata u Ukrajini jer se kazahstanska vlada nastoji distancirati od Moskve kako ne bi bila uključena u sankcije Zapada, javlja Hina a prenose mediji.

 

Režim ove bivše srednjoazijske republike općenito zabranjuje demonstracije, no u subotu je dopustio okupljanje otprilike dvije hiljade demonstranata u centru Almatija, glavnog ekonomskoga grada zemlje.

 

Kazahstansko ministarstvo vanjskih poslova proteklih je dana isticalo neutralnost zemlje otkako je Rusija 24. februara počela invaziju na Ukrajinu.

 

Ministarstvo je na razgovor primilo britanskog ambasadora u Kazahstanu i razgovaralo o tom pitanju nakon što je britanski zastupnik u ponedjeljak u Londonu pozvao da se sankcije uvedu i saveznicima Moskve.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još