VIDEO/ Protestna šetnja u prijestolnici Srbije

Skup podrške Ukrajini u Beogradu: Državljanin Rusije spalio ruski pasoš

Front06.03.22, 16:13h

Skup podrške Ukrajini u Beogradu: Državljanin Rusije spalio ruski pasoš
Nakon vojnog napada Rusije na Ukrajinu skupovi podrške Ukrajini održavaju se ovih dana širom evropskog kontinenta, a Beograd je privukao pozornost stranih medija u petak kada su desničarske organizacije organizirale skup podrške Rusiji

 

 

Nakon što je u petak u Beogradu održan skup podrške Rusiji, u nedjelju je u srbijanskoj prijestolnici održan i skup podrške Ukrajini.

 

 

Građani su se okupili u centru Beograda, u Knez Mihajlovoj ulici, odakle su krenuli u protestnu šetnju.

 

 

Skup je počeo tako što je jedan državljanin Rusije spalio ruski pasoš. Po njegovim riječima, 2014. godine došao je u Beograd i sada je u potpunosti ostao bez dokumenata, javila je N1 televizija.

 

Nakon vojnog napada Rusije na Ukrajinu skupovi podrške Ukrajini održavaju se ovih dana širom evropskog kontinenta, a Beograd je privukao pozornost stranih medija u petak kada su desničarske organizacije organizirale skup podrške Rusiji.

 

Srbijanski državni vrh nedavno je podržao teritorijalni integritete Ukrajine, ali je odlučio da se neće pridružiti sankcijama koje su zapadne zemlje uvele Rusiji.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!