VIDEO/ Salah Mežiev, prijatelj i duhovni vođa Putinovog lidera Čečenije

Čečenski muftija: Borci koji idu u Ukrajinu, odlaze u džihad i bore se za Allaha. Oni koji umru postat će šehidi

Hronika05.03.22, 14:01h

Čečenski muftija: Borci koji idu u Ukrajinu, odlaze u džihad i bore se za Allaha. Oni koji umru postat će šehidi
Čečenski borci koji odlaze u Ukrajinu sudjelovati u vojnom sukobu odlaze u džihad i bore se za Allaha, rekao je muftija Salah Mežiev u poruci borcima Ramzana Kadirova

 

 

 

Čečenski muftija Salah Mežiev, prijatelj i duhovni vođa Putinovog lidera Čečenije Ramzana Kadirova, izdao je fetvu čečenskim borcima da je borba na strani Rusije u Ukrajini džihad i da će oni koji poginu na tom putu biti šehidi, piše Dnevnik.ba.

 

Šehid je riječ iz arapskog jezika, a znači mučenik ili žrtva, i šehidom se smatra svaka osoba koja pogine u džihadu te automatski ima mjesto u dženetu, odnosno raju.

 

"Čečenski borci koji odlaze u Ukrajinu sudjelovati u vojnom sukobu odlaze u džihad i bore se za Allaha", rekao je muftija Salah Mežiev u poruci borcima Ramzana Kadirova koja je objavljena na kanalu Grozni TV.

 

 

Muftija je dodao da je rat u Ukrajini blagoslovljen za muslimane, a oni koji umru u tom ratu postat će šehidi.

 

"Stoga, oni koji se bore ondje, bore se zbog Kur'ana, zbog Allaha. Oni su na džihadu, nema sumnje u to", zaključio je Mežiev.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 145

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još