Predsjednik uputio prijedlog Skupštini

Milo Đukanović predložio Dritana Abazovića za mandatara nove Vlade Crne Gore

Front03.03.22, 18:02h

Milo Đukanović predložio Dritana Abazovića za mandatara nove Vlade Crne Gore
Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore. Stoga sam donio odluku da mandat za formiranje Vlade povjerim Abazoviću, predsjedniku GP URA, naveo je predsjednik Đukanović

 

 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je Skupštini prijedlog da mandatar za sastav nove Vlade bude lider GP URA Dritan Abazović.

 
 
"Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore. Stoga sam donio odluku da mandat za formiranje Vlade povjerim  Abazoviću, predsjedniku GP URA. U uvjerenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što prije dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih sigurnosno - političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst naše regije, očekujem da u kratkom roku Parlament Crne Gore održi sjednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na prijedlog mandatara", naveo je Đukanović u obrazloženju prijedloga, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

 

On je naveo da je konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani bili predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, okončao u ponedjeljak, 28. februara.

 

Đukanović je podsjetio da je od petka, 25. februara razgovorao s predstavnicima SDP-a, Socijaldemokrata (SD), Građanskoga pokreta (URA), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca (DUA),Demokratske partije (DP), Albanske alternative (AA), Force Genci Nimanbeguom, Liberalne partije (LP) te Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Po njegovim riječima, ostale parlamentarne stranke nisu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još