VIDEO/ Kakav poraz

Borio se s vratima i vrata su pobijedila: Ruski vojnik puca u vrata prodavnice, čupa ih, pokušava provaliti...

Hronika02.03.22, 14:28h

Borio se s vratima i vrata su pobijedila: Ruski vojnik puca u vrata prodavnice, čupa ih, pokušava provaliti...
Herson je grad na jugu Ukrajine nedaleko od Krima

 

 

 

Ruska vojska tvrdi da je osvojila ukrajinski lučki grad Herson na jugu zemlje, nedaleko od Krimskog poluotoka, dok ukrajinci tvrde suprotno.

 

"Jedinice ruske vojske imaju potpunu kontrolu nad regionalnom prijestolnicom Hersonom", rekao je glasnogovornik ruske vojske Igor Konačenkov. Nekoliko minuta ranije, u 7.43 po srednjoevropskom vremenu, gradonačelnik grada Igor Kolikajev je još uvijek tvrdio da je grad pod ukrajinskom kontrolom. Nove vijesti također su oprečne.

 

Grad s 300.000 stanovnika i okolica su posljednjih sati bili pod jakim bombardiranjem. Cijelo područje Hersona, koje graniči s Krimom, napadalo se od prvog dana invazije.

 

Na društvenim mrežama u srijedu objavljena je kratka snimka ruskog vojnika koji puca u vrata jedne prodavnice pa potom pokušava ući u nju. Vojnik prvo puca u vrata s elektroničkom opremom. Potom pokušava, bez uspjeha, otvoriti vrata. Razbija staklo, gura ruku i pokušava s unutarnje strane. Poražen, na koncu odlazi.

 

 

(Net.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još